Αλλάζει η ημερομηνία καταβολής όλων των επιδομάτων

19:40 22/1/2020 - Πηγή: iPop

Απ’ την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ξεκινά η καταβολή συντάξεων, επιδόματος στέγασης, ΚΕΑ και προνοιακών επιδομάτων. Ωστόσο, αλλάζει η ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων απ’ τον επόμενο μήνα.

Απ’ την Παρασκευή θα ξεκινήσει η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις Φεβρουαρίου θα καταβληθούν νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή καταβάλλονται οι συντάξεις των ταμείων των ελευθέρων επαγγελματιών.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020Το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020)Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Φεβρουαρίου 2020 θα καταβληθούν την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020)Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις  συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Φεβρουαρίου 2020 την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020
ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι:

την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 θα καταβληθούν: τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματατην Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 θα καταβληθούν: Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Επίδομα Ενοικίου Στέγασης, Στεγαστικής Συνδρομής, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.Αλλάζει η ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων

Πλέον, αλλάζει η ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ με σχέδιο νόμου του Υπουργείο Εργασίας που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα, όλα τα επιδόματα θα καταβάλλονται την ίδια μέρα κάθε μήνα και ειδικότερα θα είναι η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Όλα, λοιπόν, τα επιδόματα του 2020 θα καταβάλλονται στους δικαιούχους τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

28 Φεβρουαρίου31 Μαρτίου30 Απριλίου29 Μαΐου30 Ιουνίου31 Ιουλίου31 Αυγούστου30 Σεπτεμβρίου30 Οκτωβρίου30 Νοεμβρίου31 ΔεκεμβρίουΠοιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση για το επίδομα ενοικίου;

Αναφορικά με το επίδομα ενοικίου είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ορισμένοι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν εκ νέου αίτηση, προκειμένου να τους καταβληθεί το ποσό.

Ειδικότερα, όσοι συμπληρώνουν το εξάμηνο ισχύος θα πρέπει να κάνουν ξανά την αίτηση ώστε να τους χορηγηθεί το ποσό. Οι αιτήσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος (π.χ. λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, λήξη άδειας διαμονής, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού), δεν θα ανανεωθούν.

Πολύ περισσότερο, θα υπάρξει ενημέρωση προς τους δικαιούχους μέσω email ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα και πρέπει να κάνουν νέα αίτηση μέχρι και τις 31/1 για να μην χάσουν το επίδομα.

Αυτά είναι τα βήματα για να κάνεις την αίτηση για το επίδομα ενοικίου!

Για την καταβολή του επιδόματος γέννας

Να σημειωθεί πως ξεκινά η καταβολή του επιδόματος γέννας, η οποία θα γίνει σε δύο ισόποσα μέρη.

Όπως έκανε γνωστό η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, περί τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ.

Το επίδομα είναι ύψους συνολικά 2.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, ύψους 1.000 ευρώ, θα δίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, μετά τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση θα χορηγείται έξι μήνες, μετά τη γέννησή του.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες συντάξεις αυξάνονται με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο | Όσα προβλέπει

Photo: Pixabay

Το άρθρο Αλλάζει η ημερομηνία καταβολής όλων των επιδομάτων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα