Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει

18:13 22/11/2020 - Πηγή: iPop

Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές μας και το άγχος, η αμφιβολία και η ανασφάλεια, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τις ζωές μας. Ωστόσο αν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά αρκετά πράγματα σε σημείο που θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει!

Γιατί να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι

Όταν σκέφτεσαι τις καταστάσεις και τα πράγματα που σε αγχώνουν συνέχεια αλλά δε κάνεις κάτι γι’ αυτά, το μόνο που καταφέρνεις είναι να ρίχνεις ακόμα περισσότερο την ψυχολογία σου. Ίσως βγάζεις σπυράκια από το άγχος σου, καπνίζεις περισσότερο,

δεν κοιμάσαι… Αυτός δεν είναι τρόπος για να ζεις τη μία και μοναδική ζωή που έχεις.

Masha Raymers/Pexels

Υπάρχει ένα ρητό που λέει “Αποδέξου τα πράγματα που δε μπορείς να αλλάξεις, άλλαξε εκείνα που μπορείς να αλλάξεις και μάθε να αναγνωρίζεις τη διαφορά”. Έχω χτίσει τη σκέψη μου γύρω από αυτό το ρητό χρόνια τώρα και γι’ αυτό το προτείνω και σε εσένα. Φυσικά δεν είμαστε ρομπότ, έχουμε συναισθήματα και δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες, όμως στα απλά καθημερινά πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά θα σε βοηθήσει.

Το παν είναι να πας τη σκέψη σου ένα βήμα παρακάτω. Προσπάθησε τις δύσκολες στιγμές της ζωής σου, πριν αφήσεις το συναίσθημα να σε πλημμυρίσει με θυμό, απογοήτευση, φόβο και άγχος, να κάνεις στον εαυτό σου την ερώτηση “τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω αυτό που συμβαίνει;”. Αυτό θα σε βοηθήσει να αναγνωρίζεις τι μπορείς να αλλάξεις και τι όχι από όλα αυτά που σου συμβαίνουν.

Unsplash/Paola Chaaya

Εκείνα που μπορείς να αλλάξεις… Άλλαξε τα! Ένα βήμα τη φορά. Το πρώτο είναι το δύσκολο μετά θα δεις ότι γίνεται όλο και πιο εύκολο. Όσον αφορά σε εκείνα που δεν μπορείς να αλλάξεις, μάθε στον εαυτό σου να τα αποδέχεται και να πηγαίνει παρακάτω. Δεν έχει νόημα να καταπονείς τον εαυτό σου με πράγματα που δε μπορούν να αλλάξουν. Κάποιες φορές πρέπει απλά να το αναγνωρίσεις, αν θες να το αναλύσεις και να πάρεις ότι μπορείς από το συμβάν και ύστερα να το προσπεράσεις και να πας παρακάτω.

Δεν είναι εύκολο… Αν όμως ξεκινήσεις να το κάνεις μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Τα πάντα βρίσκονται στον τρόπο που σκέφτεσαι. Αν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι τότε μπορείς να αλλάξεις τα πάντα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα