Ακόμα και οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων πιστεύουν στα τυχερά τους εσώρουχα. Διάβασε τις τελετουργίες που έχουν 6 κορυφαίοι Ολυμπιονίκες

14:46 23/7/2021 - Πηγή: iPop

Οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων μοιράζονται τις τελετουργίες που ακολουθούν και στις οποίες βασίζονται πριν από τον κάθε τους αγώνα. Όσο παράξενο και να είναι, όλοι μας έχουμε κάτι σαν γούρι, αυτό το κάτι τυχερό που μας προσφέρει μια ασφάλεια ότι όλα θα πάνε καλά σε στιγμές άγχους και πίεσης. Ακόμα και οι αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς αγώνες, πέρα απο τις ατελείωτες ώρες προπόνησης και εξάσκησης, ακολουθούν κάποιες τελετουργίες πριν τους αγώνες τους για να τους φέρουν καλή τύχη.

1. Ariel Torres

Ο Ariel Torres αγωνίζεται στο καράτε απο την ηλικία των 6 ετών. Την ημέρα που έμαθε ότι το άθλημα θα συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 23χρονος άρπαξε έναν μαρκαδόρο και έγραψε το “Τόκιο” 2020 “στο εσώρουχό του. Αργότερα κέρδισε μια θέση στην Αμερικανική ομάδα φορώντας το ίδιο εσώρουχο. Τώρα, δεν αγωνίζεται ποτέ χωρίς το τυχερό εσώρουχό του. «Είτε κερδίζω είτε χάνω, φοράω αυτά τα εσώρουχα κάθε φορά που αγωνίζομαι», είπε στο PEOPLE. Κάποιο άλλο τελετουργικό πριν από τον αγώνα; «Παρακολουθώ πάντα anime show για να ηρεμήσω», πρόσθεσε.

Embed from Getty Images2. Vashti Cunningham

Η 23χρονη αθλήτρια στίβου είπε οτι ακολούθει μια συγκεκριμένη ρουτίνα δυο ημερών πριν απο κάθε της αγώνα. «Το βράδυ πριν από τον αγώνα βλέπω την ταινία Kill Bill, και πριν απο τον αγώνα μελετώ την βίβλο με τον πατέρα μου για να προετοιμαστώ».

Embed from Getty Images3. David Boudia

Ο τέσσερις φορές ολυμπιονίκης, David Boudia ο οποίος δυστυχώς δεν προκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, βασίζεται σε παιχνίδια για να διατηρήσει το μυαλό του απασχολημένο ανάμεσα στις καταδύσεις του. Ο 32χρονος αθλητής δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τους αθλητές να έχουν την ρουτίνα τους και μοιράστικε την δικιά του. Προκειμένου να παραμένει συγκεντρωμένος και να μην αφήνει το άγχος του να τον καταβάλει στην αναμονή για τις καταδύσεις του, επιλέγει να παίζει tetris στο κινητό του. «Τα κουτιά πέφτουν πολύ γρήγορα και πρέπει να βρω έναν τρόπο να κερδίσω, έτσι κρατάω το μυαλό μου απασχολημένο».

Embed from Getty Images4. Danell Leyva

Η «τυχερή πετσέτα» του πρώην Ολυμπιακού αθλητή γυμναστικής η οποία τράβηξε την προσοχή των οπαδών κατά την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και στους Αγώνες του Ρίο 2016, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για εκείνον. Είπε ότι έχει την πετσέτα από το 2007 και από τότε δεν την έχει αποχωριστεί ποτέ. Ο 29χρονος δήλωσε: «Η μια θεία μου πήγε να αγοράσει μια πετσέτα και η άλλη πήγε στο σπίτι της για να μου φέρει μια πετσέτα γιατί ήθελα να σκουπίσω τον ιδρώτα μου. Και και οι δύο επέστρεψαν με την ίδια ακριβώς πετσέτα. Είπα, ‘Εντάξει, αυτό δεν είναι σύμπτωση. Θα τις κρατήσω και τις δυο ως τυχερές πετσέτες μου’». Πρόσθεσε ότι η μια σκίστηκε λίγο καιρό μετά, οπότε διατηρεί την άλλη ασφαλή. «Δεν την πλένω ποτέ. Είναι βρώμικη και αηδιαστική.»

Embed from Getty Images5.Santo Condorelli

Η ρουτίνα του Καναδού κολυμβητή πριν από τους αγώνες του, είναι να κρατά ψηλά το μεσαίο δάχτυλό κάνοντας χειρονομία, κάτι το οποίο είχε σχολιαστεί άσχημα στο παρελθόν – αλλά έχει μια συναισθηματική ιστορία. Ο Condorelli, 26 ετών, εξήγησε στο CBC ότι άρχισε να δείχνει στον μπαμπά του το μεσαίο δάχτυλο πριν από τους αγώνες ως 8χρονος, σύμφωνα με την συμβουλή που του είχε δώσει ο ίδιος ο μπαμπάς του: «Πρέπει να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου και να πεις σε όλους τους άλλους ότι αγωνίζεσαι». Πρόσθεσε ότι ο μπαμπάς του του είπε: «Κάθε φορά που βρίσκεσαι πίσω από τα μπλοκ, κάνε μου την χειρονομία και θα στην κάνω και εγώ». Κάπως έτσι ο αθλητής παίρνει δύναμη. Ενώ η χειρονομία έχει δημιουργήσει κάποια διαμάχη, ο Contorelli δεν βλέπει τίποτα λάθος. «Οι αθλητές έχουν πάντα αυτό το ένα πράγμα που τους κάνει να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Αυτό τυχαίνει να είναι το δικό μου και εξακολουθεί να είναι».

Embed from Getty Images6. Rafael Nadal

Ο Nadal έχει πολλές τελετουργίες -19, για να είμαστε ακριβείς- που τον βοηθούν να συγκεντρωθεί μόλις μπει στο γήπεδο του τένις. Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στους αγώνες του Τόκιο για να ανακάμψει από μια εξαντλητική σεζόν, εξηγεί ότι τα τελετουργικά του δεν είναι δεισιδαιμονίες. «Είναι ένας τρόπος να βάλω τον εαυτό μου σε έναν αγώνα, να διατάξω το περιβάλλον μου ώστε να ταιριάζει με τη σειρά που αναζητώ στο μυαλό μου». Ένα από τα πιο διάσημα είναι πώς τοποθετεί το μπουκάλι νερό και το ενεργειακό ποτό δίπλα στην καρέκλα του. «Βάζω τα δύο μπουκάλια κάτω στα πόδια μου, μπροστά από την καρέκλα μου στα αριστερά μου, το ένα πίσω από το άλλο, με στόχο διαγώνια στο γήπεδο», εξήγησε.

Embed from Getty Images

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ακόμα και οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων πιστεύουν στα τυχερά τους εσώρουχα. Διάβασε τις τελετουργίες που έχουν 6 κορυφαίοι Ολυμπιονίκες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα