Άγκυρα κατά Παυλόπουλου: Έχει σοβαρή έλλειψη γνώσης του διεθνούς Δικαίου

09:44 9/3/2017 - Πηγή: iPop

Νέες εντάσεις προκαλεί η Τουρκία με την στάση της, η οποία αυτή την φορά αμφισβητεί τις γνώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου για το διεθνές Δίκαιο, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας απ’ την Ψέριμο, κατά τις οποίες έστειλε μήνυμα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Άγκυρα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Έλληνας πρόεδρος Παυλόπουλος επιθυμεί να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Παρόλα αυτά, βλέπουμε με ανησυχία και έκπληξη ότι οι δηλώσεις του κρύβουν σοβαρή έλλειψη γνώσεων για τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου», σχολιάζει το τουρκικό

υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του την οποία εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα:

Με έκπληξη και αγωνία παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελλάδας που δεν αφήνουν ίχνος υποψίας για την έλλειψη γνώσης βασικών διεθνών κανόνων. Η Συνθήκη της Λωζάννης λαμβάνοντας υπ’όψιν τις ανάγκες άμυνας της Τουρκίας έδωσε το καθεστώς αποστρατικοποίησης στα νησιά του Αιγαίου. Και με την συνθήκη των Παρισίων αυτό το καθεστώς συνεχίστηκε και ενισχύθηκε

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η Τουρκία έχει «καθήκον» να εκφράζει τις αντιρρήσεις της στην στρατικοποίηση των νησιών αυτών από την Ελλάδα, «που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας και αυτό είναι δικαίωμα μας που προκύπτει από το διεθνές Δίκαιο αλλά και σημαντικό για την διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης».

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ συνεχίζει ν’ αφήνει αιχμές εναντίον του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας πως η Αθήνα κατηγορεί την Τουρκία για ένταση στο Αιγαίο, ενώ, κατά το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο Πρ. Παυλόπουλος κάνει προκλητικές δηλώσεις.

«Η Eλλάδα σε διεθνές επίπεδο κατηγορεί τη χώρα μας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο. Όμως η Ελλάδα δεν διστάζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ο ανώτατος εκπρόσωπος της κάνει προκλητικές δηλώσεις. Κι αυτό και στην Ε.Ε. και στη διεθνή κοινότητα δίνει κάποια βασικά στοιχεία για το ποιος αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο».

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει, αναφέροντας για ακόμα μια φορά πως «η Ελλάδα κάνει αναφορά στο διεθνές Δίκαιο για την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου, όμως όταν καλείται να εφαρμόσει τις δικές της υποχρεώσεις , τις αποφεύγει. Παρά τις προκλητικές δηλώσεις και την ασταθή προσέγγιση της χώρας αυτής, θέλουμε να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινότητα πως δεν θα υποχωρήσουμε ούτε από τα δικαιώματα μας και την πίστη μας στην κρατική σοβαρότητα».

Διαβάστε όσα είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος:

Νέο διπλό αυστηρό μήνυμα δια στόματος Παυλόπουλου προς την Τουρκία

The post Άγκυρα κατά Παυλόπουλου: Έχει σοβαρή έλλειψη γνώσης του διεθνούς Δικαίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα