Αύξηση στα ασφάλιστρα, τσουχτερά πρόστιμα και μόνιμη αφαίρεση του διπλώματος αν μιλάς στο κινητό

10:49 20/3/2017 - Πηγή: iPop

Αύξηση στα ασφάλιστρα, τσουχτερά πρόστιμα και μόνιμη αφαίρεση του διπλώματος αν μιλάς στο κινητό, αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται για όσους βρίσκονται στο τιμόνι και μιλάνε στο τηλέφωνο ή στέλνουν μηνύματα.

Σε αύξηση 70% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου για οδηγούς που μιλούν στο κινητό, πρόστιμα υπερβολικής ταχύτητας ίσα με το 175% των εβδομαδιαίων εισοδημάτων αλλά και αφαίρεση των διπλωμάτων με υποχρέωση να ξαναδώσουν για δίπλωμα προχώρησε η Βρετανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την μάστιγα της χρήσης του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Πέρα από

το αρκετά τσουχτερό πρόστιμο των 200 λιρών το οποίο ισχύει ήδη αλλά και τους 6 πόντους που χρεώνονται στο δίπλωμα του οδηγού, οι οδηγοί στην Αγγλία από τον Μάρτιο θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι πολύ χειρότερο. Την αύξηση των ασφαλίστρων τους κατά 70%! Μάλιστα, αν ο οδηγός δεν έχει ολοκληρώσει δύο χρόνια με το δίπλωμα θα του το αφαιρούν οι αστυνομικοί και θα θα πρέπει να ξαναπεράσει τις εξετάσεις από την αρχή.

Και αν σκεφτείς, αυτό είναι αντισυνταγματικό, είναι καραίο κτλ και καταλήξεις στα δικαστήρια… μάλλον την έβαψες γιατί θα κληθείς να πληρώσεις μέχρι και 1000 λίρες παραπάνω.

Νέα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα

Το Βρετανικό υπουργείο μεταφορών ψήφισε και νέα νομοθεσία για την υπερβολική ταχύτητα. Μ’ αυτό τον νόμοοι οδηγοί που θα συλληφθούν να υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας θα τιμωρούνται με πρόστιμο που θα προκύπτει ανάλογα με τα προσωπικά τους εισοδήματα.

Τα πρόστιμα έχουν χωριστεί σε τρείς κατηγορίες ανάλογα με το ποσοστό παραβίασης του ορίου ταχύτητας, ξεκινούν από το 50% του εβδομαδιαίου μισθού και φθάνουν μέχρι το 175%!

The post Αύξηση στα ασφάλιστρα, τσουχτερά πρόστιμα και μόνιμη αφαίρεση του διπλώματος αν μιλάς στο κινητό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα