Αυτό είναι το… «κερασάκι στην τούρτα» σε κάθε ταξίδι!

19:05 11/10/2019 - Πηγή: iPop

Πώς να περάσεις καλά σε ένα ταξίδι; Δεν θα έπρεπε καν να αναρωτιέσαι και να αγχώνεσαι για το αν οι διακοπές σου θα είναι επιτυχημένες ή όχι. Από τη στιγμή που είναι διακοπές, γίνεται να μην περάσεις όμορφα;

Ναι, γίνεται γιατί υπάρχουν και παράγοντες που δεν μπορείς να προβλέψεις. Αλλά για όλα αυτά που μπορείς να προβλέψεις και να ελέγξεις τι κάνεις;

Πώς να περάσεις καλά σε ένα ταξίδι; Ξέχνα λιγάκι όλα αυτά που έχεις ψάξει για να κάνεις, διέγραψε τα μηνύματα των φίλων σου με διαφορετικές προτάσεις

ο κάθε ένας, ξέχνα τους οδηγούς που έχεις διαβάσει στο Pinterest. Γιατί; Σύμφωνα με τον ψυχολόγο, Laurie Santos, PhD, προσπαθώντας και επιτυγχάνοντας χρόνο.. αδράνειας, είναι το κλειδί για να απολαύσεις στο maximum το ταξίδι σου.

Αλλά για μισό λεπτό… Τι ακριβώς εννοεί; Αυτό που ακριβώς διαβάζεις: Να δώσεις αξία, νόημα και χαρά στον χρόνο που δεν έχεις προγραμματίσει, στον χρόνο αδράνειας. Αυτός ο χρόνος θα σου δώσει τη μεγαλύτερη χαρά σε ένα ταξίδι.

Pexels/Haley Black

Στην πραγματικότητα, οι μελέτες αποδεικνύουν ότι όχι μόνο εκτιμούμε το χρόνο περισσότερο από τα χρήματα, αλλά το να είσαι σε θέση να έχεις αυτόν τον άδειο, εποικοδομητικό χρόνο μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την ψυχολογική ευημερία σου. Και για αυτήν την ευημερία δεν γίνονται όλα;;;

Τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα πριν τις διακοπές σου!

Και για όλους εσάς που απίστευτα γρήγορα αναφέρετε ότι αυτό ακούγεται ωραίο αλλά αδύνατο να σας πούμε πως δεν είναι. Όταν μιλάμε για διακοπές ποια είναι η δικαιολογία; Έχεις περισσότερο έλεγχο στο πώς ξοδεύεις τον χρόνο σου και την ενέργειά σου και μπορείς να τα ξοδέψεις όπως εσύ θέλεις, όπως σου αρέσει περισσότερο.

Και πώς να ξεκινήσεις να το κάνεις πράξη; Μπορείς ακόμη και τα Σαββατοκύριακα… χωρίς να είσαι απαραίτητα διακοπές. Απενεργοποίησε όλες τις ειδοποιήσεις και σκέψου να διαγράψεις μερικά emails. Δεδομένου ότι απλά αφήνοντας το γραφείο δεν θα σε αποσπάσει και ψυχολογικά από τη δουλειά, θα πρέπει να το αφήσεις τελείως πίσω σου.

Πρέπει να μάθεις να διακρίνεις αυτό που πραγματικά θέλεις να ζήσεις από αυτό που αισθάνεσαι ότι πρέπει να ζήσεις.

Προσπάθησε να ξεπεράσεις αυτό το αίσθημα να γεμίσεις τον χρόνο σου με δραστηριότητες καθώς φοβάσαι μήπως χάσεις κάτι που πρέπει να μάθεις ή ότι δεν ζεις το κάθε σου λεπτό. Είσαι διακοπές και είναι ΟΚ να κάθεσαι σε ένα μικρό μαγαζάκι στο Παρίσι και να διαβάζεις ένα βιβλίο ενώ ο κόσμος πηγαινοέρχεται κι ας αγνοήσεις όλους αυτούς που σου λένε ποια είναι η ιδανική ώρα για να επισκεφτείς το Λούβρο.

Δεν έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο όσο νομίζεις. Και όταν ταξιδεύεις κάνε ό,τι κάνουν και οι ντόπιοι. Όταν είσαι στη Βαρκελώνη κάνε ό,τι κάνουν οι Ισπανοί το μεσημέρι… siesta! Όταν είσαι στην Ολλανδία δοκίμασε την τέχνη του να μην κάνεις τίποτα, όπως οι ντόπιοι. Βρες χρόνο για να μην κάνεις απολύτως τίποτα. Θα το λατρέψεις!

Διαβάστε επίσης:

4 + 1 πράγματα που «μαρτυρούν» πώς οι διακοπές σου σε έχουν σημαδέψει!

Photo: unsplash/Mesut Kaya

Το άρθρο Αυτό είναι το… «κερασάκι στην τούρτα» σε κάθε ταξίδι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα