Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ ο Χουλιαράκης

16:07 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, υπογραμμίζοντας πως η αντιπολίτευση οφείλει να στηρίξει τις κυβερνητικές προσπάθειες, αποδομώντας τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, δηλώνει πως οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

για τη λήψη περαιτέρω οικονομικώς μέτρων από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς και οι εκτιμήσεις εκπροσώπων του Ταμείου, για ανάγκη περικοπών στις συντάξεις, δε μπορούν να δικαιολογηθούν.

Ο ίδιος, τονίζει πως όλα τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και Θεσμών, δείχνουν πως όλα τα οικονομικά μεγέθη, είναι «σαφώς βελτιωμένα».

Μιλώντας στη Βουλή, ο Γιώργος Χουλιαράκης, επεσήμανε πως το ΔΝΤ, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς θα πρέπει να εξηγήσει τις εκτιμήσεις του, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια γραμμή κινήθηκαν νωρίτερα και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς, αφήνοντας αιχμές για την σκληρή στάση που συνεχίζει να κρατά το ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ κρατά πολύ σκληρή στάση και δημιουργεί πολιτικά και οικονομικά προβλήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ ο Χουλιαράκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα