Wentworth Miller: “Διαγνώστηκα με αυτισμό και δεν είναι κάτι που θα άλλαζα”

15:01 28/7/2021 - Πηγή: iPop

Ο πρωταγωνιστής του Prison Break, Wentworth Miller, ανήκει στις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων, που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό στην ηλικία των 49 ετών και μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την διάγνωσή του, θέλοντας να στείλει το δικό του ηχηρό μήνυμα.

Όπως ανέφερε ο 49χρονος ηθοποιός του Prison Break

ανήκει μέσα στις ελάχιστες περιπτώσεις ενήλικων ανθρώπων, που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό σε αυτή την ηλικία. Συνήθως, ο αυτισμός εμφανίζεται στην ηλικία των 2 ή 3 ετών.

Γιατί ο αυτισμός είναι πιο συχνός στους άντρες;

Ο Wentworth Miller διαγνώστηκε με αυτισμό αλλά αγκάλιασε τον εαυτό του και τη διαφορετικότητα

Συγκεκριμένα, με μια δημοσίευση στο Instagram, που περιλαμβάνει ένα λευκό φόντο, αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με αυτισμό την προηγούμενη χρονιά. “Το φθινόπωρο κλείνει ένας χρόνος από τότε που έμαθα για τον άτυπο αυτισμό μου”, ανέφερε. Στην συνέχεια, δήλωσε πως το είχε καταλάβει καιρό πριν, όμως τότε έγινε και επίσημο: “Προηγήθηκε μια αυτοδιάγνωση και στη συνέχεια ακολούθησε μια επίσημη διάγνωση. Πρόκειται για μια μακρά, δύσκολη διαδικασία, που σίγουρα χρειάζεται μια διαρκή ενημέρωση. Είμαι μεσήλικας άνδρας, όχι 5 χρονών”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wentworth Miller (@wentworthmiller)

Τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό

“Δεν γνωρίζω αρκετά για τον αυτισμό, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει και θέλω να μάθω. Είναι κάτι που δεν αλλάζει, το να είμαι αυτιστικός είναι αυτό που με διαμόρφωσε στο ποιος είμαι. Σε ό,τι έχω πετύχει.”, ανέφερε ο ηθοποιός στην αρχή της ανάρτησής του, δείχνοντας πως έχει αποδεχτεί πλήρως τη διάγνωσή του κι έχει κατανοήσει πως είναι ο ίδιο άνθρωπος που ήταν πάντα. Ό,τι κι αν γίνει στη ζωή, γίνεται διότι έχει σκοπό να διαμορφώσει τον χαρακτήρα σου και να σε κάνει τον όμορφο άνθρωπο που είσαι σήμερα.

Ο Wentworth Miller συνέχισε τη δημοσίευση του αναφέροντας πως νιώθει τυχερός καθώς “η πρόσβαση σε μια διάγνωση είναι προνόμιο που δεν απολαμβάνουν πολλοί”, παραδεχόμενος ότι η διάγνωσή του ήταν “σοκ”, αλλά “δεν αποτέλεσε έκπληξη”.

Pexels

Οι θαυμαστές του ηθοποιού πλημμύρισαν την ανάρτησή του με θετικά σχόλια και είναι πραγματικά συγκινητικό και όμορφο να βλέπεις την αγάπη και την στήριξη του κόσμου, που ελπίζει σε μια διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι στη διαφορετικότητα. Μέχρι τώρα, κάθε φορά που θα ακουγόταν σε μια συζήτηση η λέξη “αυτισμός” η έκφραση των ανθρώπων έδειχνε λύπη, συμπόνια και άρνηση και είναι ένα θέμα που εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού στην ελληνική κοινωνία και το συνοδεύουν αρκετές προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Μύθοι και αλήθειες για τον αυτισμό

Δυστυχώς, έως και σήμερα, οι διαταραχές του αυτισμού είναι ισόβιες και δεν έχει βρεθεί κάποια θεραπεία. Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι η έγκαιρη διάγνωση και η πρώιμη παρέμβαση. Η καθημερινότητα ενός ατόμου με αυτισμό είναι από μόνη της πάρα πολύ δύσκολη, γεμάτη προκλήσεις, νέα δεδομένα και η αντίληψή του για τον κόσμο είναι τελείως αντίθετη από αυτήν που είχε φανταστεί. Όλα αυτά είναι υπερ αρκετά για να τα διαχειριστεί ένα άτομο και δε θα έπρεπε να δέχεται και τα αρνητικά βλέμματα από τους συνανθρώπους του που τον στοχοποιούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεγάλη υπομονή, μια αγκαλιά και πολλή αγάπη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Wentworth Miller: “Διαγνώστηκα με αυτισμό και δεν είναι κάτι που θα άλλαζα” εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα