To δημοσίευμα που «καίει» την Κυβέρνηση Trump για τις επαφές με τη Ρωσία

14:54 18/5/2017 - Πηγή: iPop

18 επαφές με τους Ρώσους αξιωματούχους είχαν μέλη της καμπάνιας Trump, μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους επτά τελευταίους μήνες της εκστρατείας πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, σύμφωνα με το Reuters.

Ύστερα από το γεγονός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

όρισε έναν ειδικό σύμβουλο για την έρευνα των σχέσεων Trump-Ρωσίας, τον πρώην επικεφαλής του FBI, Robert Mueller, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι ο Michael T. Flynn και άλλα μέλη της καμπάνιας του Trump είχαν επαφές με Ρώσους τουλάχιστον 18 φορές μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους επτά τελευταίους μήνες της εκστρατείας πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο κάνει λόγο για πρώην και νυν Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι επαφές αυτές αποτελούν μέρος του αρχείου που ερευνάται πλέον από το FBI.

Μερικές από τις επαφές αυτές, συγκεκριμένα οι 6 αποτελούσαν τηλεφωνήματα με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Sergey Kislyak και συμβούλων του Trump, όπως του Flynn, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τρεις πηγές του Reuters.

Οι επαφές των Flynn και Kislyak επαυξάνονται μετά τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Oι ίδιοι διαπραγματεύονταν τη δημιουργία άτυπου διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του Trump και του προέδρου της Ρωσίας, Putin, ο οποίος θα υπερέβαινε τη γραφειοκρατία των αμερικανικών υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας, κάτι που οι Trump και Putin έβρισκαν αντίθετο στη βελτίωση των Αμερικανικών-Ρωσικών σχέσεων.

Ο Λευκός Οίκος, τον Ιανουάριο με ηγέτη τον Trump, αρνήθηκε τις επαφές στην αρχή, για να επιβεβαιώσει αργότερα τέσσερις συναντήσεις μεταξύ συμβούλων του προέδρου των ΗΠΑ και του Ρώσου πρέσβη.

Το Reuters διευκρινίζει ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν επιβεβαιώνεται εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

Η έρευνα του FBI, αλλά και του Κογκρέσου των ΗΠΑ, αυξάνει, όμως, την πολιτική πίεση στην κυβέρνηση Trump ‘α αποκαλύψει όλες τις επαφές της καμπάνιας του ίδιου με αξιωματούχους του ρωσικού κράτους.

Ο Λευκός Οίκος, αλλά και ο δικηγόρος του Flynn δεν δέχτηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

The post To δημοσίευμα που «καίει» την Κυβέρνηση Trump για τις επαφές με τη Ρωσία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα