To Forbes έχει την απάντηση στο πώς θα είναι τα ταξίδια μετά τον κορονοϊό

19:41 26/3/2020 - Πηγή: iPop

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη, περίεργη και ιστορική. Κόσμος πεθαίνει καθημερινά σε όλο τον πλανήτη, ένας ιός που δεν λέει να σταματήσει την εξάπλωσή του ταξιδεύει από άκρη σε άκρη της Γης, χωρίς να δίνει σημασία στην ηλικία, το φύλο, την καταγωγή ή την οικονομική κατάσταση. Είμαστε όλοι το ίδιο απέναντι σ’ αυτό τον ιό και γι’ αυτό είναι όλων ευθύνη το να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να τον σταματήσουμε. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στη ζωή μας τις τελευταίες μέρες ενώ φυσικά τα ταξίδια αυτή τη στιγμή είναι απαγορευτικά. Έχεις σκεφτεί πώς θα είναι τα ταξίδια μετά τον

κορονοϊό;

Ο κλάδος του τουρισμού έχει πληγεί πολύ απ’ τον κορονοϊό. Όλα τα ταξίδια έχουν ακυρωθεί, ενώ οι αεροπορικές είναι αντιμέτωπες με μια τεράστια οικονομική ζημιά.

Φυσικά, αυτή η ζημιά και οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν είναι κάτι που θα εξαφανιστεί απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Θα χρειαστεί πολύς, πολύς καιρός μέχρι να καταφέρουν να ορθοποδήσουν ξανά οι εταιρείες που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά και πολλές επιχειρήσεις θα δοκιμαστούν στον χρόνο, και θα έρθουν αντιμέτωπες με κινήσεις που μπορεί αν είχαν κάνει στο παρελθόν, να είχαν να αντιμετωπίσουν τώρα λιγότερη ζημιά.

Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, το Forbes αναρωτήθηκε πώς θα είναι ο τουρισμός και τα ταξίδια μετά τον κορονοϊό!

Unsplash/Frank VexΠώς θα είναι τα ταξίδια μετά τον κορονοϊό;

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, ειδικά το πρώτο διάστημα, οι ταξιδιώτες θα προτιμούν να ταξιδεύουν στο εσωτερικό για να είναι κοντά στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Οι οδικές μετακινήσεις θα είναι πιο συχνές απ’ τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές.

Θα επανέλθει ο τουρισμός;

Το Forbes απαντάει σ’ αυτή την ερώτηση με τον εξής τρόπο: Ρωτήστε τους ειδικούς και θα σας πουν ότι τα ταξίδια θα επιστρέψουν σύντομα. Πιο γρήγορα από ό,τι αναμένεται.

«Παρά τις προκλήσεις, η κατάσταση αυτή δεν θα διαρκέσει για πάντα», σημειώνει ο Τζον Λόβελ, επικεφαλής στην Travel Leaders Group.

Το ταξίδι και ο τουρισμός είναι μια εξαιρετικά ανθεκτική βιομηχανία που έχει επανέλθει ξανά και ξανά από ασθένειες και φυσικές καταστροφές

Να ακυρώσω το ταξίδι μου λόγω κορονοϊού;

Θα δούμε μεγάλες εκπτώσεις στα ταξίδια μετά τον κορονοϊό;

«Οι περισσότεροι προορισμοί θα δημιουργήσουν μια στρατηγική ανάκαμψης στην οποία οι εκπτώσεις θα μπορούσαν να είναι μέρος ενός συνολικού τρόπου δελεασμού για την επιστροφή στα ταξίδια», σημειώνει ο Γουέιν Σμιθ, πρόεδρος του τμήματος φιλοξενίας και διαχείρισης τουρισμού στο College of Charleston.

Unsplash/Dan Gold

Όμως, μην ψάξετε για μεγάλες εκπτώσεις, καθώς η καλύτερη στρατηγική δεν σχετίζεται αναγκαστικά με φθηνότερες τιμές αλλά με περισσότερη αξία. Δηλαδή, προσφορά ενός πακέτου γευμάτων ή ένα ποιοτικότερο πακέτο

Ποια κομμάτια του τουρισμού θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα;

«Θα είναι μια μακρά ανάκαμψη», σχολιάζει η Σόφι Αντερσον, υπεύθυνη μάρκετινγκ στο Cruise Agency Australia, ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο της Αυστραλίας που ειδικεύεται σε κρουαζιέρες.

Θα υπάρξουν καταρρεύσεις και πτωχεύσεις όταν θα έχει τελειώσει. Τουλάχιστον μία ή δύο γραμμές κρουαζιέρας θα μπορούσαν να βυθιστούν

Ο Πολ Μετσελάρ, πρόεδρος της Ovation Travel Group, υποστηρίζει απ’ την πλευρά του: «Η ιστορία μας έχει δείξει ότι θα υπάρξουν λιγότεροι παίκτες μετά από αυτό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε ήδη δει την κατάρρευση της Flybe και οι άλλοι αερομεταφορείς βρίσκονται σε κίνδυνο. Είναι τελείως πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα ατυχήματα σε άλλα τμήματα».

Δες ακόμα:

#Μένουμε_σπίτι και κάνουμε online tours σε διάσημα μουσεία του κόσμου!

Photo: Pixabay

Το άρθρο To Forbes έχει την απάντηση στο πώς θα είναι τα ταξίδια μετά τον κορονοϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα