Tips για να επανέλθεις ομαλά στη γυμναστική μετά τις διακοπές!

20:33 29/8/2020 - Πηγή: iPop

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις τη γυμναστική μετά τις διακοπές; Σου έχουμε όλους τους τρόπους για να μπεις και πάλι στο πρόγραμμά σου! 

Η επιστροφή στη γυμναστική μετά τις διακοπές δεν είναι και τόσο εύκολη ομολογουμένως κι αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχεις χαλαρώσει ακόμα και σ’ αυτόν τον τομέα. Ήρθε, όμως, η ώρα η γυμναστική να επιστρέψει στη ζωή σου. Ακόμα κι αν σου φαίνεται δύσκολο, μ’ αυτά τα tips θα το καταφέρεις!

Πώς να επανέλθεις στη γυμναστική μετά τις διακοπές;

Μην πέσεις με τα μούτρα στη γυμναστική

Αν το σώμα σου έχει καιρό να γυμναστεί, τότε με το να ξεκινήσεις καθημερινή γυμναστική για πολλή ώρα το πιο πιθανό είναι να πιαστεί. Προσπάθησε να ξεκινήσεις σταδιακά τη γυμναστική. Για παράδειγμα, τις πρώτες μέρες μην κάνεις κάνε μόνο αερόβια κι ύστερα ξεκίνα και τα βάρη. Και φυσικά μην ξεχνάς το ζέσταμα και την αποθεραπεία! 

Φτιάξε πρόγραμμα

Ως συνέχεια του προηγούμενου tip, είναι πολύ σημαντικό να έχεις πρόγραμμα και στόχους και στη γυμναστική. Οργάνωσε το πρόγραμμα γυμναστικής σου και αποφάσισε ποιες μέρες θα κάνεις τι. Θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να το βάλεις στη ζωή σου αν ξέρεις τι να κάνεις και δεν ψάχνεσαι τελευταία στιγμή.

Ο απαραίτητος οδηγός για να ξεκινήσεις γυμναστική αν είσαι αρχάριος! 

Αποφάσισε τι είδους γυμναστική θα ξεκινήσεις

Είναι μια απόφαση που πιθανότατα παίρνεις κάθε Σεπτέμβρη, βλέποντας τις προσφορές στα γυμναστήρια, στις σχολές χορού και τα λοιπά. Πέρα από τις προσφορές, όμως, πρέπει να δεις και τι σου αρέσει. Καλό το γυμναστήριο, αλλά δεν ταιριάζει και σε όλους. Μην το αφήσεις έτσι, ψάξε να βρεις τι είναι καλύτερο για σένα και ξεκίνα τη δραστηριότητα που τόσο καιρό θες να ξεκινήσεις!

Μην τα παρατήσεις με την πρώτη δυσκολία

Οι πρώτες μέρες γυμναστικής έπειτα από απόλυτη χαλάρωση μόνο εύκολες δεν είναι. Ωστόσο μην τα παρατήσεις με την πρώτη δυσκολία. Έχε υπομονή και επιμονή και θα τα καταφέρεις!

Μην νιώθεις ενοχές για τις διακοπές σου 

Καλά έκανες και ξέσκασες και χαλάρωσες, μην νιώθεις ενοχές γι’ αυτό. Απλά τώρα ήρθε η ώρα να καταλάβεις πως πρέπει και πάλι να μπεις σ’ ένα πρόγραμμα κι η γυμναστική δεν μπορεί να λείπει απ’ αυτό. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου που πέρασες καλά κι έφαγες και χαλάρωσες λίγο παραπάνω. Ας πούμε πως κι αυτό ήταν στο “πρόγραμμα” των διακοπών.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου 

Δεν είναι εύκολο, ούτε απλό. Δεν πρόκειται να επιστρέψεις σε μια ρουτίνα γυμναστικής, αν δεν δώσεις τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σου, ώστε να εξοικειωθεί με τη γυμναστική.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Εύκολα tips για να αγαπήσεις -επιτέλους- τη γυμναστική!

Photos: Pexels

Το άρθρο Tips για να επανέλθεις ομαλά στη γυμναστική μετά τις διακοπές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα