Eurovision 2023: Με ποιες αλλαγές θα διεξαχθεί ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού;

19:10 22/11/2022 - Πηγή: iPop

Με σημαντικές αλλαγές θα διεξαχθεί η φετινή Eurovision. Όπως ανακοίνωσε το European Broadcasting Union (EBU), απομακρύνονται για πρώτη φορά από τον διαγωνισμό τραγουδιού οι επιτροπές, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Το σύστημα ψηφοφορίας δεν θα είναι πια το ίδιο καθώς οι κριτικές επιτροπές αποσύρθηκαν από τους ημιτελικούς, πράγμα που σημαίνει ότι οι θεατές

μόνοι θα επιλέξουν ποιος θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Οι θεατές των χωρών που δεν συμμετέχουν θα μπορούν πλέον να ψηφίζουν διαδικτυακά. Αυτές οι διαδικτυακές ψήφοι θα έχουν την ίδια βαρύτητα με μία συμμετέχουσα χώρα στους δύο Ημιτελικούς, καθώς και στον Μεγάλο Τελικό.

Αλλαγές στην ψηφοφορία για την Eurovision View this post on Instagram

A post shared by eurovision fan page (@eurovisionfankz)

Η Ουκρανία δεν θα φιλοξενήσει την Eurovision 2023- Πού θα διεξαχθεί;

Οι αλλαγές έγιναν για να διατηρηθεί η εκδήλωση «σχετική και συναρπαστική», λέει η EBU. Η άνευ προηγουμένου φύση των εκλογικών παρατυπιών που παρατηρήθηκε στη Eurovision του 2022, όπου έξι κριτικές επιτροπές ψήφισαν η μία την άλλη, ήταν επίσης ένα ακόμα επιχείρημα για τις αλλαγές.

Η EBU παρατήρησε στον περσινό διαγωνισμό παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας από το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τον Άγιο Μαρίνο.

Έτσι, στους δύο ημιτελικούς της Eurovision 2023, δεν θα υπάρχει κριτική επιτροπή που να αποφασίζει για τα αποτελέσματα. Θα είναι μόνο η ψηφοφορία του κοινού (τηλέφωνο/εφαρμογή/sms/διαδικτυακό) που θα αποφασίσει ποιος προκρίνεται για τον Μεγάλο Τελικό.

Οι κριτές σε κάθε χώρα που συμμετέχει στον αντίστοιχο Ημιτελικό, θα εξακολουθήσουν να ψηφίζουν. Ωστόσο, αυτές οι ψήφοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν μια έγκυρη τηλεψηφοφορία δεν καταγραφεί ή δεν είναι δυνατή σε κάποια χώρα. Ωστόσο, οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα καταμετρηθούν, όπως και πριν, στον Μεγάλο Τελικό. Θα συνδυαστούν με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κοινού για να σχηματιστεί η συνολική συνολική βαθμολογία.

Επιτροπές, οι οποίες αποτελούνται από επαγγελματίες τραγουδοποιούς και στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, υπάρχουν τουλάχιστον από τον δεύτερο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1957 (το σύστημα ψηφοφορίας για τον πρώτο διαγωνισμό δεν αποκαλύφθηκε ποτέ). Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, οι βαθμολογίες τους συνδυάζονται με τα αποτελέσματα μιας δημόσιας ψηφοφορίας για τον καθορισμό του γενικού νικητή. Αυτή η πρακτική θα ακολουθηθεί φέτος μόνο στον τελικό.

Τέλος ο Γιώργος Καπουτζίδης από την Eurovision – Ποιος θα αναλάβει την θέση του;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Eurovision 2023: Με ποιες αλλαγές θα διεξαχθεί ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα