Bloomberg: Περαιτέρω νομισματική στήριξη από την ΕΚΤ

16:01 18/4/2016 - Πηγή: iPop

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πρακτορείο Bloomberg τονίζει πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέα νομισματική στήριξη της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, το σχετικό άρθρο σημειώνει πως υπάρχει σαν σενάριο το εν λόγω γεγονός να τεθεί επί τάπητος

στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως επιβεβαίωσαν οι 47 από τους 60 αναλυτές που ρωτήθηκαν για το θέμα εκτίμησαν πως η ΕΚΤ θα στηρίξει τη οικονομία και έτσι θα δώσει νέα ώθηση στους επόμενους πέντε μήνες.

Όλοι οι αναλυτές εκτός από έναν επισήμαναν επίσης ότι «η ΕΚΤ θα παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αγοράς ομολόγων μετά τον Μάρτιο του 2017». Βέβαια το 36% των ερωτηθέντων σημείωσαν πως θεωρούν ότι «θα μειώσει το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων κάτω από το σημερινό επίπεδο του -0,4%. Την ίδια στιγμή το 25% εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει το μηνιαίο πρόγραμμα αγορών ομολόγων πάνω από τα 80 δις ευρώ.

Να τονισθεί πως, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το 93% των αναλυτών που ερωτήθηκαν δεν προβλέπουν πως η ΕΚΤ έχει τις βλέψεις να προχωρήσουν «σε απευθείας χρηματοδοτική ενίσχυση κρατικών προϋπολογισμών ή των πολιτών».

The post Bloomberg: Περαιτέρω νομισματική στήριξη από την ΕΚΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα