7 βήματα που πρέπει να ακολουθείς για να φαίνονται μικρότεροι οι πόροι σου

16:24 23/10/2020 - Πηγή: iPop

Οι μεγάλοι πόροι στο πρόσωπο ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες. Ακόμα κι αν έχεις αποδεχτεί, όμως, ότι θα ζήσεις μ’ αυτούς, μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα για να φαίνονται μικρότεροι και να έχεις πιο υγιές δέρμα.

7 μικρές αλλαγές στην ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σου είναι αρκετές για να σιγουρευτείς ότι θα αφαιρείται το περίσσειο σμήγμα, αλλά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Μεγάλοι πόροι: Τα 7 τρικς που προτείνουν οι δερματολόγοι

#1 Καθαρό πρόσωπο

Οι πόροι φαίνονται μεγαλύτεροι όταν είναι βουλωμένοι. Χρησιμοποίησε

ένα καθαριστικό που περιέχει μεταξύ 0,5 και 2% σαλικυλικό οξύ. Άφησέ το στο δέρμα σου για ένα λεπτό και στη συνέχεια ξέπλυνέ το.

#2 Τακτική απολέπιση

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις αν έχεις μεγάλους πόρους είναι η απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα νεκρά κύτταρα του δέρματος απομακρύνονται. Προσοχή όμως μην το παρακάνεις!

#3 Χρησιμοποίησε Toner

Μια καθημερινή χρήση toner με όλα τα απαραίτητα ενεργά συστατικά για το δέρμα αποτελεί μέρος της “θεραπείας” για να φαίνονται μικρότεροι οι πόροι στο πρόσωπό σου.

#4 Μάσκα

Το λέμε και το ξαναλέμε για να μην το ξεχνάς. Οι μάσκες προσώπου πλέον έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο και δεν φρεσκάρουν απλά το δέρμα. Θα βρεις μια μάσκα για κάθε πρόβλημα που έχει το δέρμα σου. Μια μάσκα σύσφιξης θα βοηθήσει τους πόρους σου να φαίνονται μικρότεροι.

#5 Μην παραλείπεις ποτέ το αντηλιακό σου

Με την έκθεση στον ήλιο, το δέρμα γίνεται πιο αδύναμο, κάνοντας τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτερο. Γι ‘αυτό χρειάζεσαι πάντα αντηλιακό με SPF 30 (ή περισσότερο). Και ναι, το χρειάζεσαι ακόμα και τον Χειμώνα.

Pexels

#6 Πάντα Primer πριν το makeup

Το primer δεν το χρησιμοποιούμε επειδή είναι μόδα, αλλά επειδή μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα. Μαλακώνει και προετοιμάζει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ, το makeup σου φαίνεται πιο λείο και λαμπερό, ενώ λειτουργεί και σαν προστασία στο δέρμα σου.

#7 Χρησιμοποίησε ένα Longwear Concealer

Οι μεγάλοι πόροι μπορούν να φαίνονται μικρότερο με τις αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, όμως, σ’ αυτό μπορεί να βοηθήσει και το μακιγιάζ. Ένα καλό concealer με διάρκεια και τέλεια κάλυψη είναι το έξτρα που χρειάζεσαι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 βήματα που πρέπει να ακολουθείς για να φαίνονται μικρότεροι οι πόροι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα