5 celebrities που έχουν ιδρύσει δικά τους Foundations για να κάνουν καλό σ’ αυτό τον κόσμο

20:02 27/1/2022 - Πηγή: iPop

Οι stars του Hollywood μας απασχολούν κατά διαστήματα για διάφορους λόγους, απ’ τις επαγγελματικές τους επιτυχίες μέχρι την προσωπική τους ζωή. Υπάρχουν, όμως, και μερικές φορές που μας απασχολούν για πραγματικά ουσιαστικούς λόγους κι ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι στιγμές με το φιλανθρωπικό τους έργο. Υπάρχουν πολλοί celebrities με δικά τους Foundations που κάνουν τη διαφορά σ’ αυτό τον κόσμο κι εμείς σου δείχνουν 5 απ’ αυτούς.

Η κίνηση της Rihanna

και το παράδειγμα που θα έπρεπε να ακολουθήσουν κι άλλοι celebrities

Celebrities με δικά τους Foundations

Alicia Keys: Keep a Child Alive

Το 2003 η Αμερικανίδα μουσικός Alicia Keys ίδρυσε το Keep a Child Alive με τον Leigh Blake, έναν ακτιβιστή για το HIV/AIDS, με στόχο να γίνουν τα φάρμακα που χρειάζονται επειγόντως για τον HIV προσβάσιμα σε παιδιά και οικογένειες στην Αφρική. Έκτοτε, η αποστολή του οργανισμού επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και άλλες υπηρεσίες, όπως κλινική φροντίδα και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, καθώς και δέσμευση για τον τερματισμό της επιδημίας του AIDS. Το Keep a Child Alive υποστηρίζει τώρα προγράμματα HIV/AIDS σε αρκετές αφρικανικές χώρες και την Ινδία.

View this post on Instagram

A post shared by Keep a Child Alive (@keepachildalive)

John Legend: The Show Me Campaign

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού του, ο Αμερικανός μουσικός John Legend ονειρευόταν ως έφηβος να γίνει επιτυχημένος και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εργαστεί για τους σκοπούς της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πραγματοποίησε αυτό το όνειρο με το Show Me, που ίδρυσε το 2007. Η αποστολή της φιλανθρωπικής οργάνωσης είναι να σπάσει τον κύκλο της φτώχειας και το έργο της στην Αφρική περιλαμβάνει την επέκταση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, την παροχή πρόσβασης σε καθαρό νερό και την υποστήριξη επιχειρηματικών προσπαθειών στις φτωχές κοινότητες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η καμπάνια Show Me εστιάζεται σε δύο πρωταρχικούς στόχους: Να είναι σε θέση να παρέχει σε κάθε παιδί ποιοτική εκπαίδευση ενώ ο οργανισμός προωθεί επίσης την παροχή υποστήριξης και ευκαιριών σε άτομα που εξέρχονται από το σωφρονιστικό σύστημα και προσπαθούν να επανενταχθούν στην κοινωνία.

View this post on Instagram

A post shared by Erin Wong (@erintk86)

Matt Damon: Water.org

Ο Αμερικανός ηθοποιός Matt Damon ίδρυσε το Water.org μαζί με τον Gary White. Και οι δύο άνδρες είχαν προηγουμένως ιδρύσει άλλους οργανισμούς που σχετίζονται με το νερό—Damon, H2O Africa (2006) και White, WaterPartners International (1990)—αλλά αποφάσισαν να συγχωνεύσουν τις ομάδες τους το 2009. Το Water.org εργάζεται προς τον στόχο να υπάρχει ασφαλές νερό για όλους. Η ανάγκη για ασφαλές νερό καθίσταται σαφής από τα facts που παρουσιάζονται στο site του οργανισμού: Περίπου 1 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό, περίπου 1 στους 3 ανθρώπους δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα, κάθε 90 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει από ασθένεια που σχετίζεται με το νερό και κάθε μέρα γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο ξοδεύουν 125 εκατομμύρια ώρες συλλέγοντας νερό.

View this post on Instagram

A post shared by @_water.org_

Πώς μπορεί ο εθελοντισμός να βοηθήσει όντως την ψυχική σου υγεία

Jennifer Lopez: Lopez Family Foundation

Το Lopez Family Foundation ιδρύθηκε από την Αμερικανίδα ηθοποιό και μουσικό Jennifer Lopez και την αδελφή της Lynda το 2009 ως Maribel Foundation. Η τρέχουσα ονομασία υιοθετήθηκε το 2012. Στόχος του ιδρύματος είναι να εξασφαλίσει πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για γυναίκες και παιδιά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητά τους να πληρώνουν για υπηρεσίες. Έχει συνεργαστεί με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες για την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε ασθενείς σε άλλες περιοχές του κόσμου που στερούνται ιατρικών υπηρεσιών. Έχει επίσης συνεργαστεί με το Montefiore Health System στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, για να παρέχει υπηρεσίες για την προώθηση των συνηθειών για υγιεινή ζωή μεταξύ των παιδιών και των οικογενειών τους.

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Leonardo DiCaprio: Leonardo DiCaprio Foundation

Ο Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός μετέτρεψε το ενδιαφέρον του για περιβαλλοντικά ζητήματα σε όχημα θετικής αλλαγής όταν ίδρυσε το Ίδρυμα Leonardo DiCaprio (LDF) το 1998. Το ίδρυμα, το οποίο είναι «αφιερωμένο στη μακροπρόθεσμη υγεία και ευημερία όλων των κατοίκων της Γης», εστιάζει τις ενέργειές του στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην προστασία της βιοποικιλότητας και στη διατήρηση των άγριων περιοχών και των ωκεανών.

View this post on Instagram

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

6 celebrities που αφιερώνουν τη ζωή τους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 celebrities που έχουν ιδρύσει δικά τους Foundations για να κάνουν καλό σ’ αυτό τον κόσμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα