Ζάκυνθος: Καταγγελιών συνέχεια από το σύλλογο εργαζόμενων ΓΝΖ

14:30 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε καταγγελία-και δεν είναι η πρώτη φορά-για τα προβλήματα στο γενικό νοσοκομείο Ζακύνθου (ΓΝΖ), προχώρησε ο σύλλογος εργαζόμενων στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο νησί.

Στην εν λόγω καταγγελία, επισημαίνονται τα εξής:

«Ενώ οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί συνεχίζουν να υφίσταται με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ στη πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα

όρια της εργασιακής εξουθένωσης και ενώ το νοσοκομείο μας μόλις που συνέρχεται από την σοβαρότατη κρίση του τελευταίου χειμώνα, κάποιοι ξεκινούν νέο γύρο αντιπαραθέσεων, αυθαιρεσιών, επικίνδυνων κινήσεων, καθώς και απειλών για πειθαρχικές διώξεις.

Συγκεκριμένα:

Καλούν τους διευθυντές Χειρουργικής, Μαιευτικής, Ορθοπεδικής κλινικής και Αναισθησιολογικού τμήματος,να απολογηθούν για την δήθεν καθυστερημένη έναρξη των χειρουργείων, ενώ η πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου και η θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ. Σ. του νοσοκομείου ήταν, ότι για να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία θα πρέπει να υπάρχει θετική γνωμοδότηση ενός επιστημονικού οργάνου. Το Υπουργείο Υγείας υιοθέτησε την πρόταση , η οποία και έγινε πράξη τέλη Απριλίου με την έλευση επιστημονικής επιτροπής με επικεφαλής την κα. Κωστοπαναγιώτου, Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ.

Γιατί ο ο κ. Πολάκης δεν χειρούργησε πριν την θετική γνωμοδότηση της επιτροπής? Γιατί ήρθε μετά την γνωμοδότηση?
Με έγγραφά τους ο Αναπληρωτής Διοικητής της Ν.Μ. Κυπαρισσίας και η Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ ζητούν από τη Διοίκηση να παραχωρήσει προς χρήση και τα τρία αναισθησιολογικά μηχανήματα του Νοσοκομείου που είχαν εμπλακεί με τα συμβάντα του περασμένου χειμώνα.

Μάλλον θα πρέπει θυμίσουμε σε κάποιους γιατί ίσως έχουν ξεχάσει ότι :
Μία από τις προτάσεις της επιτροπής διενέργειας ελέγχων με επικεφαλής τον κ. Πέτρου, που είχε οριστεί από τον Υπουργό Υγείας και η οποία ακόμα παραμένει σε ισχύ,ήταν να τεθούν εκτός λειτουργίας τα τρία αναισθησιολογικά μηχανήματα που ήταν σε χρήση το εν λόγω διάστημα και να σταλούν για έλεγχο προσομοίωσης.

Θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε ότι αυτά τα αναισθησιολογικά μηχανήματα ουδέποτε έφυγαν για τον έλεγχο προσομοίωσης. Παραμένουν παροπλισμένα έξω από τις χειρουργικές αίθουσες.

Η επανεκκίνηση των χειρουργείων έγινε με την αγορά ενός νέου μηχανήματος και δύο δανεικών παλαιών αναισθησιολογικών μηχανημάτων από το νοσοκομείο του Αιγίου, που από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους παρουσιάζουν συνεχώς σοβαρές βλάβες.

Είναι απορίας άξιο γιατί ζητάνε τα αναισθησιολογικά μηχανήματα αυτά τα δύο νοσοκομεία, όταν είναι γνωστό ότι από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετακινήθηκαν ιατροί, νοσηλευτές και υλικά, προκειμένου να λάβει χώρα το “σόου” Πολάκη στις 03-05-2017.

Και επίσης πως είναι δυνατόν η Πρόεδρος της Δεύτερης επιτροπής και Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ που ήρθε τέλη Απριλίου να ελέγξει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, για να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία, δεν έλεγξε τα μηχανήματα εδώ, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε εμείς? αλλά τα θέλει να τα χρησιμοποιήσει στο νοσοκομείο της σύμφωνα με το έγγραφό της? Τι άλλαξε ξαφνικά ώστε δια μαγείας να καταστούν χρηστικά τα εν λόγω μηχανήματα?

Προφανώς, κύριοι μας, κοροϊδεύετε!!!

Θεωρείτε ότι αυτά τα αναισθησιολογικά μηχανήματα είναι κατάλληλα για τους ασθενείς της Κυπαρισσίας και της Αττικής και όχι για τους ασθενείς της Ζακύνθου?

Δυστυχώς κάποιοι αντί να ασχοληθούν με τα αίτια των επιπλοκών και να μας δώσουν τις απαραίτητες απαντήσεις, αντί να προσπαθήσουν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση της κατάστασης, μετά την περίοδο της κρίσης που περιήλθε το νοσοκομείο μας, προσπαθούν με κάθε αθέμιτο τρόπο και με σπασμωδικές κινήσεις και φυσικά μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει , να συγκαλύψουν το πρόβλημα παίρνοντας τα αναισθησιολογικά μηχανήματα, αλλά και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη απομακρύνοντάς την από τα αίτια των επιπλοκών, αφού το πόρισμα της ΕΔΕ δεν ήταν το αναμενόμενο γι’ αυτούς.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!».

Keywords
Τυχαία Θέματα