Ζάκυνθος: Εορτασμός επετείου 28ης Οκτωβρίου

13:11 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τις καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις κορυφώνονται αύριο και στα Ιόνια Νησιά, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, που ανακοίνωσε η Περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, θα τελεστεί ανήμερα της εθνικής επετείου, επίσημη πανηγυρική δοξολογία στις 10.30π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ.Διονύσιος, με το ιερατείο της πόλης.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Νίκος Γαρδέλης καθηγητής Θεολογίας Διευθυντής του Γυμνασίου

Λιθακιάς.

Μετά τη δοξολογία και στο χώρο του Ηρώου των Πεσόντων θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη αυτών που έπεσαν στους εθνικούς μας αγώνες.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από τις αρχές, τους αναπήρους πολέμου, τις εφεδροπολεμιστικές και τις αναγνωρισμένες αντιστασιακές οργανώσεις, των οδηγών και των προσκόπων.

Στις 11.30 στο χώρο μπροστά από το κτίριο της Π.Ε. Ζακύνθου θα αρχίσει παρέλαση των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των σωμάτων Ελληνίδων οδηγών και προσκόπων.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο θεματικός Περιφερειακός Σύμβουλος Δ.Μπάστας, αντικαθιστώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λ. Νιοτόπουλο, θα δεχθεί στο κτίριο της Π.Ε. τις αρχές και τους πολίτες του νομού.

Την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου Στ.Κοντονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα