«Υπατία»: Νέο κύμα κακοκαιρίας – Ποια σχολεία θα μείνουν αύριο κλειστά (video)

16:45 9/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολικές θερμοκρασίες και παγετός επιμένουν, ωστόσο άρχισαν και οι πρώτες «παγωμένες μπόρες» που σύμφωνα με τις προβλέψεις συνοδεύουν το νέο κύμα κακοκαιρίας. Τραγική είδηση εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στην Εύβοια, ο θάνατος 72χρονου που υπέστη εγκεφαλικό στο χωρίο Στρόπωνες, ένα από τα πέντε που παραμένουν αποκλεισμένα. Σχετικά με την ηλεκτροδότηση η ΔΕΔΗΕΕ Χαλκίδας διαβεβαιώνει ότι μέχρι αργά το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί το 70% των προβλημάτων.

Θεσσαλονίκη: Ποια σχολεία θα μείνουν αύριο κλειστά

Ιδιαίτερα

πυκνή ήταν η χιονόπτωση αφού χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία στην Θεσσαλονίκη κι έτσι ο ένας Δήμος μετά τον άλλο έκλεισαν τα σχολεία. Κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί σε όλους τους δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για λόγους ασφαλείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι αύριο και μεθαύριο θα μείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ ανοιχτοί θα παραμείνουν ωστόσο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Κοζάνη: Κλειστά αύριο τα σχολεία στον Δήμο Κοζάνης

Επίσης κλειστά θα μείνουν αύριο και τα σχολεία στους δήμους Κιλκίς, Βέροιας, Κατερίνης και Έδεσσας.

Κλειστά τα σχολεία και αύριο στο νομό ΚαρδίτσαςΒόλος: Κλειστά αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας σε Ανάβρα και Βρύναινα – Κανονικά η λειτουργία των υπόλοιπων σχολείων στο Δήμο ΑλμυρούΗράκλειο: Κλειστά σχολεία λόγω καιρούΚλειστά σχολεία σε Γιάννενα – Πωγώνι – ΖίτσαΚαβάλα: Κλειστά σχολεία λόγω παγετούΕορδαία: Κλειστά τα σχολεία αύριο ΠέμπτηΚλειστά τα σχολεία αύριο και Παρασκευή στον Δήμο ΒοΐουΓρεβενά: Κλειστά τα σχολεία αύριο και την ΠαρασκευήΚλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Σερβίων- ΒελβεντούΚλειστά αύριο και Παρασκευή τα σχολεία σε Καστοριά και Άργος ΟρεστικόΚλειστά και αύριο τα σχολεία σε Ελασσόνα και ΦάρσαλαΚλειστά τα σχολεία σε Ορεστιάδα Διδυμότειχο, Σουφλί, Σαμοθράκη

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι νομοί Χαλκιδικής και Κιλκίς και ο δήμος Σιντικής στις Σέρρες.

Κλειστά είναι σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία στους τέσσερις από τους πέντε δήμους του νομού Έβρου, καθώς ο υδράργυρος παραμένει σε θερμοκρασίες που αγγίζουν και τους -11 βαθμούς.

Καστοριά: Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Καστοριάς 10 και 11 Ιανουαρίου 2019

Στην Φλώρινα πέφτει νέο χιόνι, πάνω στο παλιό που μέσα στην πόλη φτάνει τα 70 εκατοστά και παγώνει στους -23 κελσίου.

Φλώρινα:Κλειστά σχολεία στις 10 και 11 Ιανουαρίου στο Δήμο Φλώρινας

Τα προβλήματα στις μετακινήσεις παραμένουν αφού σε σημεία του επαρχιακού δικτύου, προς Νυμφαίο, το χιόνι ξεπερνάει τα 2 μέτρα.

Έντονη χιονόπτωση στην Ανατολική Μακεδονία

Και στην Εγνατία Οδό στην ανατολική Μακεδονία, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και με μεγάλη προσοχή. Η χιονόπτωση είναι τόσο σφοδρή, που δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και για τρεις ώρες, και στο κέντρο της Καβάλας, κι ορισμένοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο νησί της Θάσου, όπου από το μεσημέρι και μετά, ακόμη και πεδινές παραθαλάσσιες περιοχές έχουν αποκλειστεί και καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης στην ηλεκτροδρότηση μέρους της Καβάλας, τόσο του κέντρου της πόλης, όσο και περιοχών στα δυτικά, προς τη Δράμα, λόγω βλάβης από τη χιονόπτωση στο δίκτυο.

Σύμφωνα με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το φαινόμενο θα εκτονωθεί μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε η χιονόπτωση αναμένεται να μετατραπεί σε βροχή. Στην Ξάνθη τα καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη αρχίσει να υποχωρούν και τα σχολεία λειτούργησαν σήμερα κανονικά.

Χανιά: Κλειστός ο ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Μακεδονίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας από το 81ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού ΘεσσαλονίκηςΚοζάνης (μέσω Καστανιάς), σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Νάουσας, στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου και στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Δασκίου.

Στον νομό Κιλκίς, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες εντός των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Κιλκίς, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φανού – Σκρα, στην επαρχιακή οδό Μικροκάμπου – Ξηροχωρίου, στην επαρχιακή Οδό Μαυρονερίου – Πικρολίμνης και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Παιονίας.

Στον νομό Πέλλας, η οδήγηση με αντιολισθητικές αλυσίδες επιβάλλεται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας.

Στον νομό Σερρών, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο εθνικό, επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, εκτός από τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Προμαχώνα.

Στον νομό Χαλκιδικής, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 49ο έως το 110ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από Παλαιόκαστρο έως Αρναία, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Πολυγύρου) από το 60ο έως 85ο χιλιόμετρο, από τον Άγιο Πρόδρομο έως τον Πολύγυρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου), στις επαρχιακές οδούς Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη, Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος, Αρναίας – Στανού, Παλαιοχωρίου – Μεγάλης Παναγίας – Γοματίου,Ρεντίνας – Ουρανούπολης (από Ολυμπιάδα έως Στρατώνι), Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, Νέου Μαρμαρά – Καλαμιτσίου, Βουρβουρού – Πλατανιτσίου, στις δασικές οδούς Ταξιάρχη – Παλαιόχωρας, μέσα στους οικισμούς Βάβδου, Σανών, Δουμπιών και Παλαιόχωρας και Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά) και σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του Αγίου Όρους.

Στο νομό Γρεβενών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο. Επίσης, ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον ανισόπεδο κόμβο Παναγιάς και στον δυτικό ανισόπεδο κόμβο Γρεβενών της Εγνατίας Οδού, καθώς και από το 1ο έως το 40ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Γρεβενών – Τρικάλων.

Στο νομό Καστοριάς, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται από το 30ο έως το 43ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 26ο έως το 33ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας), από το 97ο έως το 108ο χλμ. της εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από το 18ο έως 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου). Επίσης, απαγορεύθηκε – προσωρινά – η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από τα λοιπά οχήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, από τον ανισόπεδο κόμβο Κορομηλιάς έως τον ισόπεδο κόμβο Κρυσταλλοπηγής.

Στο νομό Κοζάνης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Νομού Κοζάνης και από το 29ο έως το 39ο χλμ. της Εθνικής οδού Κοζάνης – Βέροιας. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας και στο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Φλώρινας – Τελωνείο Νίκης. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από το 20ο έως το 30ο χλμ της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Ο χιονιάς στην ‘Ηπειρο, συνοδεύεται πλέον από παγωμένη βροχή. Όπως και στα Φάρσαλα όπου το θερμόμετρο δείχνει -16 υπό βροχή.

Ιωάννινα: Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών στη Εγνατία

Νέα χιονόπτωση σημειώνεται σε ολόκληρο το νομό Καρδίτσας. Συνεργεία κάνουν προσπάθειες να επιλύσουν τα προβλήματα στην υδροδότηση.

Κατάσταση οδικού δικτύου Θεσσαλίας
Keywords
Τυχαία Θέματα