Υπ. Προστασίας Πολίτη προς ΝΔ: Η εποχή που κυβερνήσεις και υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχει παρέλθει

00:12 4/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα εστία στην πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση από πλευράς του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη εναντίον της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ,

Σοφίας Ζαχαράκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ενημέρωσε την κ. Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας, πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κάλεσε τη ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, επισημαίνοντας ότι «δεν θα την ακολουθήσει στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια. Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε κάνει λόγο για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων με αφορμή, όπως σημείωνε, το αίτημα Κώστα Βαξεβάνη για τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Κατόπιν απαντώντας στην κ. Γεροβασίλη σημείωνε ότι «ο Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται».

Ο εκδότης και δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, εν τω μεταξύ, αναφέρει ότι o ίδιος έκανε «ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης που τον αποκαλούν «καταδικασμένο συκοφάντη» χωρίς να έχει καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντία», ότι δηλαδή «επέλεξε τη νομιμότητα» και καταγγέλλει τη ΝΔ «ότι προσπαθεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα σε ένα νομικό θέμα που αφορά την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής του».

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα