Ξεκινούν απόψε οι εκδηλώσεις του 3ου Taratsa International Film Festival

15:39 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινούν απόψε οι προβολές του 3ου Taratsa International Film Festival, με την προβολή της ταινίας The Babadook (Οι σελίδες του τρόμου) της Τζένιφερ Κεντ (ώρα 21:15), ένα θρίλερ για γερά νεύρα και την παρουσίαση του Ορέστη Ανδρεαδάκη με τίτλο «Η μάνα η φόνισσα και τα σπλάτερ παιδιά της», , που θα προηγηθεί της προβολής (ώρα 20:30). Σε περίπτωση βροχής θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

(Τσιμισκή 29, 2οςόροφος) και όχι στην ταράτσα του ΕΒΕΘ, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Στην ανατρεπτική παρουσίαση του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη θα ανακαλύψουμε τι συνδέει μερικές από τις πιο σοκαριστικές σκηνές που παγκόσμιου σινεμά με τα ελληνικά δημοτικά τραγούδια ή αλλιώς, διερευνώντας το ποια είναι η σχέση μεταξύ του Ντάριο Αρζέντο και του Χάνιμπαλ Λέκτερ με το «Γεφύρι της Άρτας» και το «Τραγούδι του νεκρού αδελφού».

Φέτος, στο 3ο Taratsa IFF, 7 ταράτσες της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσουν πάνω από 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 37 χώρες. Το ΦΚΘ αναλαμβάνει ένα τμήμα του παράλληλου προγράμματος του 3ου Taratsa IFF και προτείνει μια επιλογή 10 ταινιών αγαπημένων σκηνοθετών. Ανεβαίνουμε λοιπόν στις ταράτσες τις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές και απολαμβάνουμε ταινίες από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ και το Γούντι Άλεν έως τον Λεός Καράξ και το Νόα Μπάουμπαχ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις εμβληματικές κωμωδίες από το χθες: τη μαύρη κωμωδία Ποιος σκότωσε τον Χάρι; / The Trouble with Harry του Άλφρεντ Χίτσκοκ (1955), την αλληγορική σάτιρα Ζέλιγκ / Zelig του Γούντι Άλεν (1983) και την σουρεαλιστικών αποχρώσεων Μέρα της Μαρμότας /Groundhog Day του Χάρολντ Ράμις (1993). Επίσης, έξι σύγχρονες ταινίες που προκάλεσαν αίσθηση: Αγόρι συναντά κορίτσι / Boy Meets Girl του Λεός Καράξ (1984), Αγοροκόριτσο / Tomboy της Σελίν Σιαμά (2011), Τυραννόσαυρος / Tyrannosaur του Πάντι Κονσιντάιν (2011), Τα παιδιά του πολέμου / Lore της Κέιτ Σόρτλαντ (2012), Τα μυθικά πλάσματα του Νότου / Beasts of the Southern Wild του Μπεν Ζάιτλιν (2012) και Frances Ha του Νόα Μπάουμπαχ (2012).

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου. Η είσοδος στους χώρους των προβολών του 3ου Taratsa IFF είναι ελεύθερη.
Το Taratsa International Film Festival είναι ένα ανεξάρτητο κινηματογραφικό φεστιβάλ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα με μικρού μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο, καθώς και το παράλληλο πρόγραμμα με διακεκριμένες ταινίες από το παρόν και το παρελθόν.
Το πλήρες πρόγραμμα προβολών του 3ου Taratsa IFF είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.taratsaiff.com.

Taratsa International Film Festival
www.taratsaiff.com
www.facebook.com/360TaratsaFilmFestival

Επιμέλεια Εύα Κουσιοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα