Ξεκίνησε τις εργασίες της η γενική συνέλευση του Δικτύου Φοιτητών Erasmus

12:25 19/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη η ετήσια γενική συνέλευση του Δικτύου Φοιτητών Erasmus, η τελετή έναρξης της οποίας έγινε στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Στη γενική συνέλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί

στις 21 Απριλίου, θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 1.000 φοιτητές για να να συζητήσουν για το μέλλον του προγράμματος Erasmus και τον αντίκτυπό του στους νέους που συμμετέχουν για περισσότερα από 30 χρόνια
Την ανάγκη να επιστρέψουμε πίσω στις αξίες της Ευρώπης, οι οποίες υπερβαίνουν τον οικονομισμό, επισήμανε στην ομιλία του στην τελετή έναρξης ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του ΔΣ Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Κυριάκος Αθανασίου, ενώ αναφέρθηκε στον κίνδυνο που ελλοχεύει με την άνοδο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Χαρακτήρισε το Brexit «πληγή για το μέλλον της Ευρώπης» και επισήμανε ότι μια πτυχή του σχετίζεται με την παραπληροφόρηση. Με αφορμή αυτό, κάλεσε τους νέους να προβληματιστούν για τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε την πληροφορία.
Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε επίσης στην πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων για να επισημάνει ότι ο πόνος δεν είναι μόνο γαλλικός, «είναι ισπανικός, σουηδικός, ελληνικός, γιατί ζούμε σε μια ήπειρο και ό,τι γίνεται σε μια χώρα μας επηρεάζει όλους».
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στηρίζει οικονομικά τη γενική συνέλευση του Δικτύου Φοιτητών Erasmus, ενώ συμμετέχει και στην έκθεση κινητικότητας και πανεπιστημίων (Mobility Fair), που θα γίνει την Κυριακή, 21 Απριλίου, στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Βασικό κλειδί στις πολιτικές νεολαίας θεωρεί η γενική γραμματεία Νέας Γενιάς το πρόγραμμα Erasumus, o προϋπολογισμός του οποίου υπερπολλαπλασιάστηκε για την νέα προγραμματική περίοδο, επισήμανε από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου.
Όπως ανέφερε, η γενική γραμματεία και γενικότερα όλη η κυβέρνηση, θεωρεί το Erasmus, βασικό κλειδί στις πολιτικές νεολαίας, για να μπορούμε στην Ευρώπη να ζούμε όλοι μαζί, ειρηνικά αδελφωμένοι και να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, να καταρρίπτουμε τα στερεότυπα.
Υπογράμμισε ότι το Erasmus έχει αλλάξει χαρακτήρα και έχει έχει γίνει ένα πρόγραμμα για όλους. Πρόσθεσε δε, ότι η Κομισιόν ενισχύει το Erasmus ώστε κανένας, ακόμα και σε εποχές κρίσης, να μην μένει εκτός.
Οι φοιτητές που παίρνουν μέρος στην συνέλευση, έφτασαν στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ σχηματίζοντας μια πολύχρωμη, πολύβουη και γεμάτη ζωντάνια παρέλαση (Flag Parade) που συμβόλιζε την κινητικότητα και την ομόνοια μεταξύ των λαών. Κρατώντας σημαίες, οι φοιτητές ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, πέρασαν από τον Λευκό Πύργο, διέσχισαν το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο και κατέληξαν στην αίθουσα τελετών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα