Ξεκίνησε την ποδηλατοδρομία ζωής η Βασιλική Καλούτσα

11:40 12/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την ποδηλατοδρομία ζωής ξεκίνησε σήμερα το πρωί από το δημαρχείο του Βόλου, η Βολιώτισσα εικαστικός Βασιλική Καλούτσα, με τις ευχές όλων που βρέθηκαν σήμερα στο δημαρχείο για να την αποχαιρετήσουν. Η ποδηλατοδρομία ζωής είναι αφιερωμένη στη στήριξη των καρκινοπαθών, και η ίδια έχοντας δώσει ένα μεγάλο αγώνα, δήλωσε συγκινημένη αλλά και αποφασισμένη να μεταφέρει το μήνυμα σε όσο δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

«Η παρουσία σας εδώ μου δίνει δύναμη, αγάπη και γεννά το σεβασμό μου. Πρέπει να τα καταφέρω πρώτα για τον ευατό της και μετά γι αυτούς τους

ανθρώπους που πιστεύουνσ μένα. Δεν νιώθω πολύ δυνατή αυτή τη στιγμή, νιώθω όμως πάρα πολύ συγκινημένη, με την αγάπη και την υποστήριξη όλων γύρω μου».

Ένα ηλιοτρόπιο χάρισε στη Βασιλική Καλούτσα μία γυναίκα για να φωτίζει το δρόμο της.. «Αν βάλουμε μπροστά τη δύναμη της ψυχής μας μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά πράγματα. Εγώ έκανα πάρα πολλές προσπάθειες με την ψυχή μου και το σώμα μου να νικήσω αυτή την ασθένεια, τη στιγμή που δεν υπήρχαν και πολύ καλές προοπτικές και τα κατάφερα. Θέλω μ’ αυτή τη διαδρομή που κάνω με το ποδήλατο, να εμψυχώσω όλες τις γυναίκες και όλους τους καρκινοπαθείς και να τους περάσω ένα μήνυμα αγάπης και σεβασμού για τον εαυτό τους και ένα μήνυμα αλλαγών στη ζωή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι πρόκειται για δύσκολη προσπάθεια, γιατί δεν είναι επαγγελματίες αθλήτρια και εκτίμησε ότι με την ψυχή της θα τα καταφέρει, ενώ τόνισε ότι έχει και τη δύναμη όλων των υπόλοιπων ανθρώπων, την αγάπη και τη συμπαράσταση.

Η ίδια τόνισε ότι πέρασαν 10 χρόνια από την ημέρα που νόσησε και 6,5 χρόνια από το τελευταίο «δυστυχώς» που άκουσε.

Συνδυασμός μηνυμάτων

Ο σύζυγος και συνοδός της Βασιλικής Καλούτσα, Φάνης Παναγιωτόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος, μουσικός και μέλος του Ποδηλατικού Ομίλου Βόλου που θα την συνοδεύσει στον αγώνα, τόνισε ότι όταν έχεις ένα όνειρο και το μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους, τότε γίνεται πραγματικότητα, είτε έχει να κάνει με ένα αποτέλεσμα που θες να φέρεις ή με την κοινωνία ή γενικότερα μ’ αυτό που λείπει στη χώρα μας η αισιοδοξία και το μήνυμα της χαράς και να μην το βάλουμε κάτω.

Ο ρόλος του, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι να εμψυχώσει και να βοηθήσει τη Βασιλική, όπου χρειάζεται να τη σπρώξει, για να πάει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, μήπως τουλάχιστον μπορέσουν και αλλάξουν τουλάχιστον την ψυχολογική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Τη Βασιλική Καλούτσα και τον Φάνη Παναγιωτόπουλο, συνοδεύει ο εθελοντής Απόστολος Γκίκας που θα οδηγεί το αυτοκίνητο συνοδείας.

Ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών

Η προσπάθεια της Βασιλικής έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, που θα διαρκέσει η ποδηλατοδρομία μπορούν όσοι επιθυμούν μπορούν να ενισχύουν οικονομικά τον Σύλλογο με αποστολή sms με τη λέξη ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ στο 19059. Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών, κ. Λόλα, επισήμανε ότι ο Σύλλογος από το 2012 έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο Βόλο και με τη βοήθεια όλων, τις συνδρομές των μελών και τη γενναία ενίσχυση του επίτιμου προέδρου κ. Χαρ. Τσιμά, παρέδωσε στο Νοσοκομείο Βόλου μία πλήρως εξοπλισμένη μονάδα Χημειοθεραπείας, με δύο εξαίρετους γιατρούς, ώστε οι καρκινοπαθείς να κάνουν τις θεραπείες στον τόπο τους και να μη μετακινούνται σε άλλες περιοχές.

«Επόμενος στόχος του Συλλόγου Καρκινοπαθών είναι η δημιουργία μονάδας ακτινοβολιών και κέντρου μαστού, κάτι που απαιτεί τη βοήθεια όλων των Βολιωτών», τόνισε η κ. Λόλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα