Ξεκινά το πανευρωπαϊκό σκακιού

10:57 26/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αύριο στις 9 το βράδυ θα γίνει στο ξενοδοχείο Κρέτα Μάρις στη Χερσόνησο, η επίσημη έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Σκάκι, που θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση που θα φέρει στην Κρήτη εκατοντάδες ανθρώπους από 38 χώρες και με αρκετά εκατομμύρια διαδικτυακών επισκεπτών που θα παρακολουθούν ζωντανά τους αγώνες.
Παρόντες τα αστέρια του παγκόσμιου σκακιού, μεταξύ των οποίων το νούμερο 2 του κόσμου και κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Αρμένιος

Λεβόν Αρονιάν. Ξεχωρίζουν ακόμα οι συμμετοχές του Αζέρου Σασικιράν Μαμεντιάροβ (Νο 5 στον κόσμο), του Ρώσου Γκριτσκούκ (Νο 7 στον κόσμο), του Ολλανδού Γκίρι (No 13 στον κόσμο), του Αζέρου Ρατζάμποβ (Νο 17 στον κόσμο) και μια σειρά άλλων κορυφαίων σκακιστών του πλανήτη.
Η Ρωσία εμφανίζεται ως το φαβορί αλλά ο ανταγωνισμός προβλέπεται πολύ ισχυρός, με ακόμα τουλάχιστον επτά εθνικές ομάδες να βρίσκονται επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η ελληνική εθνική ομάδα βρίσκεται περίπου στη μέση της κατάταξης (Νο 19 εκ των 39 ομάδων) και θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ως διοργανώτρια χώρα έχουμε δικαίωμα και για δεύτερη ομάδα, στην οποία θα συμμετέχουν και οι ιδιαίτερα ταλαντούχοι και ισχυροί νεαροί κρητικοί σκακιστές, όπως ο Ανδρέας Κελίρης και ο Νικόλας Θεοδώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα