Ξεκινά η προφορική διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό

08:12 16/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Να απέχει από την προφορική διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό που ξεκινά σήμερα αποφάσισε η ΓΣΕΕ. Στη διαδικασία θα μετάσχουν ο ΣΕΒ, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και ο ΣΕΤΕ, κάτι που σημαίνει ότι η πλευρά

των εργαζόμενων δεν θα εκπροσωπηθεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σε επιστολή της, η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση ως κατάλυση του δικαιώματος των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά και ελεύθερα.

«Σε όλο αυτό το διάστημα η ΓΣΕΕ είναι απέναντι. Όπως και την εποχή των Μνημονίων ήταν απούσα, το ίδιο κάνει και την εποχή μετά τα Μνημόνια, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι της εργασίας θα εκπροσωπηθούν επάξια από το υπουργείο».

Η Συνομοσπονδία, που διαφώνησε τεκμηριωμένα και από την πρώτη στιγμή στη νομοθετική διάταξη του 2013, συνεχίζει να αντιτίθεται στην μετά 5 χρόνια εφαρμογή της.

Όπως αναφέρεται σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η διοίκηση της Συνομοσπονδίας έλαβε απόφαση κήρυξης 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, «ημερομηνία που με σαφήνεια αναδεικνύει την αυτόνομη και ακηδεμόνευτη στρατηγική των 146 δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων – μελών μας – έναντι κομματικών, εργοδοτικών και κυβερνητικών παρεμβάσεων, αλλά και ως αναγκαιότητα προσδιοριζόμενη από τις εξελίξεις σε οικονομικοπολιτικό επίπεδο. Ειδικότερα, στην προμετωπίδα του αγώνα της ΓΣΕΕ βρίσκονται τα ζητήματα της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας» τονίζει η Συνομοσπονδία.

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού υπό προϋποθέσεις τάσσεται ο ΣΕΒ στη δική του ανάλυση , συνδέοντας το ύψος της αύξησης με τη μέση παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα