Ξεκινά από σήμερα το «Πρόγραμμα Επισιτιστικής Συνδρομής» στη Μεσσηνία

09:44 14/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υλοποιείται από σήμερα (Μ.Τρίτη) στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο περιλαμβάνει την διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων σε ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια.

Το έργο έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, εξελίσσεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εκτός της βασικής υλικής συνδρομής περιλαμβάνει και συνοδευτικά μέτρα ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων. Για πρώτη φορά, εξ αιτίας του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, το έργο θα υλοποιηθεί με διανομή κατ’ οίκον στους ωφελούμενους και

με τα συνεργεία να λάμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει διανομή στους ωφελούμενους του Δήμου Καλαμάτας σήμερα Μεγάλη Τρίτη, αύριο, Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη ενώ για τους υπόλοιπους δήμους του νομού προβλέπεται παράλληλο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα αύριο θα εξυπηρετηθούν οι Δήμοι Οιχαλίας και Μεσσήνης, τη Μεγάλη Πέμπτη οι Δήμοι Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας ενώ για στο Δήμο Δυτικής Μάνης η διανομή θα γίνει Μεγάλη Παρασκευή.
Η Περιφερειακή Ενότητα για τη διανομή στους ωφελούμενους, που ανέρχονται σε 6.300 περίπου οικογένειες (1.500 άτομα κατά προσέγγιση), θα συνεργαστεί με τις κοινωνικές δομές των δήμων και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”.
Τα είδη που θα διανεμηθούν αφορούν προϊόντα παντοπωλείου, κρέας και οπωρολαχανικά. Οι ωφελούμενοι έχουν ειδοποιηθεί ήδη με sms για την ημέρα διανομής και η ταυτοποίηση θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινά, Πρόγραμμα Επισιτιστικής Συνδρομής, Μεσσηνία,xekina, programma episitistikis syndromis, messinia