Β.Σολδάτος: 142 πυρκαγιές στην Κεφαλονιά – Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών

13:51 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

142 ενάρξεις πυρκαγιών έχουν σημειωθεί από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου στην Κεφαλονιά, επισήμανε με νόημα, σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο διοικητής της Π.Υ. του γειτονικού νησιού, Βασίλης Σολδάτος, με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιάς, το περασμένο Σάββατο, στις 11:30πμ, στα όρια των περιοχών Μαρκόπουλου-Κατελειού, στη δημοτική ενότητα Ελλειού Πρόννων, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, καίγοντας μόνο 25 στρέμματα δασικής έκτασης.

Όπως ανέφερε ο κ.Σολδάτος, η Κεφαλονιά,

μαζί με τη Ζάκυνθο, βίωσαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση φέτος το καλοκαίρι, καθώς αντιμετώπισαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, που είχε στοχοποιήσει ακόμα και κατοικημένες περιοχές, αλλά, ευτυχώς χάριν των υπεράνθρωπων προσπαθειών των πυροσβεστών-και όχι μόνο-απόφευχθηκαν τα χειρότερα και στα δύο νησιά.

Μάλιστα, πρόσθεσε, πως στην Κεφαλονιά, εκτός από αρκετούς οικισμούς, όπως μεταξύ άλλων τα Σιμωτάτα και τα Λουρδάτα και γενικότερα οι δημοτικές ενότητες Λειβαθούς και Ελλειού Πρόννων, στις οποίες, σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός των πυρκαγιών, κινδύνευσε άμεσα και ο εθνικός δρυμός του Αίνου.

Τέλος, τόνισε ότι στην Κεφαλονιά, (στην οποία σταθμεύουν δύο Πετζετέλ), τηρουμένων των αναλογιών, ήταν μικρό το μέγεθος της καταστροφής σε δασικές και άλλες εκτάσεις, δεδομένου πως υπήρξε σωστός συντονισμός των δυνάμεων πυρόσβεσης και όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και γιατί στο νησί, υπάρχουν και λειτουργούν 6 εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες είναι οργανωμένες και αποτελεσματικές, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, όταν και όπου παραστεί ανάγκη.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα