Βρέθηκε γράμμα μαθήτριας από το 1969 στο οποίο προβλέπει το Zoom

18:32 3/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ζευγάρι στη Μεγάλη Βρετανία, ανακάλυψε ένα γράμμα που είχε γράψει μια μαθήτρια το 1969, στο οποίο κάνει κάποιες αρκετά ακριβείς προβλέψεις για το μέλλον. Το γράμμα ανακάλυψαν πίσω από έναν παλιό καναπέ, η Ρόζα Μπέκερτον και ο σύζυγός της, Πίτερ, ο οποίος επισκεύαζε το έπιπλο για έναν πελάτη του. Το γράμμα φέρει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 1969 και φαίνεται να το έχει γράψει ένα 11χρονο κορίτσι το οποίο φαντάζεται πώς θα είναι η ζωή του το 1980. Παρόλο που η μικρή αναφέρει κάποιες απίθανες ιδέες στο γράμμα της, φαίνεται να έπεσε «μέσα» σε πολλές από τις προβλέψεις

της.

Για παράδειγμα, η 11χρονη μαθήτρια φαίνεται να είχε προβλέψει την πλατφόρμα βιντεοκλήσεων Zoom, λέγοντας ότι όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις στο μέλλον θα γίνονται με βίντεο. «Το 1969 το τηλέφωνο ήταν ένα τετράγωνο κουτί με έναν ακουστικό πάνω του. Αλλά τώρα μπορείτε να δείτε τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλείτε, γιατί υπάρχει μια οθόνη. Μοιάζει λίγο με τηλεόραση», γράφει η μαθήτρια για τη ζωή το 1980.

«Όταν μου το έδειξε ο σύζυγός μου, δεν μπορούσα να το πιστέψω», λέει χαρακτηριστικά η Ρόζα. «Ήταν τόσο ενδιαφέρον, γιατί έκανε πολλές σωστές προβλέψεις – αλλά ως παιδί, πίστευε ότι όλα αυτά θα γίνουν μέσα σε δέκα χρόνια».

Το γράμμα είναι ανώνυμο αλλά φέρει τις διορθώσεις, γραμμένες με κόκκινο, του δασκάλου ή της δασκάλας του κοριτσιού. Η Ρόζα ήθελε να κοινοποιήσει την ανακάλυψη με την ελπίδα ότι η συγγραφέας της επιστολής θα την δει και θα την αναγνωρίσει.

«Είμαστε στο 1980. Είμαι 21 χρονών και κάθομαι σε ένα μαξιλάρι από αέρα. Θυμάμαι όταν ήμουν 11 ετών και πήγαινα στο σχολείο. Τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε. Όπως για παράδειγμα, η τηλεόραση», γράφει η μαθήτρια.

«Το 1969 ήταν ένα τετράγωνο κουτί με κουμπιά. Τώρα είναι μια μεγάλη οθόνη με κουμπιά στο βραχίονα της καρέκλας σας και μπορείτε να την ανοίξετε ή να την κλείσετε. Είμαι παντρεμένη και εργάζομαι σε μια τράπεζα. Πάντα ήθελα να γίνω τραπεζικός υπάλληλος. Ο σύζυγός μου θα γυρίσει στο σπίτι από τη δουλειά, αλλά δεν έχω ετοιμάσει τσάι όπως κάναμε το 1969. Το μόνο που έχουμε είναι ένα κομμάτι τσίχλας. Μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχουμε αρκετό φαγητό να φάμε, αλλά κάνετε λάθος, γιατί αυτό το κομμάτι τσίχλας είναι φαγητό. Μασάτε αυτή την τσίχλα και μπορείτε να νιώσετε το φαγητό να κατεβαίνει στο στομάχι σας. Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε. Μετά δεν έχετε να πλύνετε πιάτα. Μόλις ήρθε ο σύζυγός μου. Πάτα το κουμπί, αγάπη μου! Αυτό που εννοώ είναι να πατήσει το κουμπί για να ανοίξει η πόρτα, βλέπετε οι πόρτες μας είναι ηλεκτρικές. Γεια σου αγάπη μου, μου λέει. Πρέπει να τηλεφωνήσω στο φίλο μου», γράφει η 11χρονη η οποία σήμερα θα πρέπει να είναι περίπου 62 ετών.

ΠΗΓΗ: Sun

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα