Βραβεύεται η Λαρισαία ηθοποιός – τραγουδίστρια Ελένη Ροδά

09:27 7/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη βράβευση της Λαρισαίας ηθοποιού και τραγουδίστριας Ελένης Ροδά και την προβολή δύο ταινιών παρουσία των δημιουργών τους, συνεχίζεται την Τετάρτη 7 Μαρτίου, το 4ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θ. Αγγελόπουλος» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο και την ΟΚΛΕ, στο Χατζηγιάννειο.
Η Ελένη Ροδά, από τα πρώτα της βήματα βρέθηκε να συμμετέχει σε συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ συνεργάστηκε στη δισκογραφία, αλλά και σε συναυλίες με δημιουργούς όπως ο Δήμος Μούτσης και ο Νίκος Γκάτσος,

ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μάνος Λοΐζος και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Πυθαγόρας, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Λυκούργος Μαρκέας και τραγουδιστές όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Αφροδίτη Μάνου και άλλοι.
Παράλληλα, η «ατίθαση» του ελληνικού τραγουδιού, συμμετείχε σε είκοσι, περίπου, ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ το 1971 «δάνεισε» τη φωνή της, στην πρωταγωνίστρια της ταινίας του Αλέξη Δαμιανού «Ευδοκία» Μαρία Βασιλείου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

7.00μ.μ. “Σταγόνα στον ωκεανό” της Ελένης Αλεξανδράκη

Μια σύντομη ερωτική ιστορία μεταξύ μιας ηθοποιού που αγωνίζεται για να δημιουργήσει κι ενός παλιού λιποτάκτη που αρνείται κάθε ασφαλές μέρος για να πατήσει. Μελαγχολικοί, αδύναμοι και οι δύο δειλιάζουν τελικά μπροστά στην έννοια της αγάπης. Ελάχιστη στο σύμπαν, σταγόνα στον ωκεανό, η ιστορία τους δεν είναι παρά μια στιγμή όπως άλλωστε είναι και ολόκληρη η ζωή.

Παίζουν:Αμαλία Μουτούση, Γιώργος Σφυρίδης, Νατάσα Σάνικα, Κερασία Σαμαρά, Ακύλας Καραζήσης, Ρένος Μάντης.

Βραβείο στο Forum, Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου 1996, Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Α΄ Γυναικείου Ρόλου
Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης 1996.

Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό η σκηνοθέτης της ταινίας.

9.00μ.μ. Βράβευση της Λαρισαίας τραγουδίστριας και ηθοποιού Ελένης Ροδά

Μουσικό αφιέρωμα με τον Βαγγέλη Τσιαπλέ

9.30μ.μ. “Για πάντα” της Μαργαρίτας Μαντά

Η ταινία “Για πάντα” με τους Άννα Μάσχα και Κώστα Φιλίππογλου, αφορά σε δύο ανθρώπους, μόνους, μέσα σε μία πόλη έρημη. Είναι ο Κώστας και η Άννα, και η άδεια πόλη δεν είναι άλλη από την Αθήνα.
Η ταινία βραβεύτηκε με την Αργυρή Πυραμίδα, στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καΐρου.
Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό η σκηνοθέτης της ταινίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα