«Βουτιά στο σκοτάδι» στο 7th Hip Hop Smile Festival

14:28 3/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο 7th Hip Hop Smile Festival, θα παρουσιαστεί η performance «Βουτιά στο σκοτάδι», από το Tunnel of Oppression.

Η PERFORMANCE Βασισμένο στο “Der Tunnel” του Friedrich Dürrenmatt – που γράφτηκε το 1952 αλλά παραμένει διαχρονικά

επίκαιρο – η performance του Tunnel of Oppression, «Βουτιά στο Σκοτάδι», θίγει την ανθρώπινη συμπεριφορά και αντίδραση στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Η κοινωνική αποστασιοποίηση, η ψευδής επαφή μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο συνεχής αγώνας δρόμου επίτευξης της καπιταλιστικής πραγματικότητας και η αποξένωση από το κοινωνικό συναίσθημα, η έλλειψη ενδοσκόπης και ενσυναίσθησης είναι κάποια από τα βασικά θέματα που παρουσιάζει η performance.

Μέσα από 15 ιστορίες, το Tunnel of Oppression δημιουργεί τη μεγαλύτερη διαδραστική του performance μέχρι σήμερα και εκθέτει το κοινό σε ωμά συναισθήματα, φέρνοντας τον θεατή αντιμέτωπο με την πραγματικότητα και την αλήθεια που – ενώ βρίσκεται μέσα στο «τούνελ» – δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του και να την αρνηθεί, διαφορετικά «κινδυνεύει να χαθεί μέσα στο σκοτάδι».

Προκαλώντας το κοινό να «βγει στην επιφάνεια», η performance θέτει το εξής δίλημμα: Βουτιά στο σκοτάδι, άρνηση και αποδοχή της κατάστασης ή ανάδυση στην επιφάνεια, σπάσιμο της άρνησης και αποδοχή του πραγματικού μας εαυτού; Η επίτευξη της επιλογής; Μέσα από την πράξη. Γιατί αυτό που καθορίζει τον καθένα μας, είναι πάντα οι πράξεις μας και οι συνέπειες των επιλογών μας.

Το TUNNEL OF OPPRESSION είναι ένα διαδραστικό δρώμενο που θίγει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Συνδυάζοντας την τέχνη της ηθοποιίας και την ψυχολογία, το δρώμενο συνεργάζεται με αρμόδιους φορείς γύρω από θέματα βίας και καταπίεσης, ώστε να ενημερώσει και να αφυπνίσει το κοινό. Στην Ελλάδα μετράει τρία χρόνια λειτουργίας με περισσότερες από 250 performance και 50 θεατρικές παραστάσεις, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, στο Τεχνόπολις, στο Vault Theatre Plus, στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, κ.α., ενώ το έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 4,000 άτομα.

Το δρώμενο συνεργάζεται με φορείς όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η «Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα», το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» και το «Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος». Υπάγεται κάτω από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Eä» ο σκοπός της οποίας είναι η Ενημέρωση, η Κατανόηση και η Αποδοχή. Όλοι οι συμμετέχοντες στο δρώμενο προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά.
Με την performance «Βουτιά στο σκοτάδι», το Tunnel of Oppression συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Hip Hop Smile Festival. Τα έσοδα του φεστιβάλ θα πάνε στο Χαμόγελο του Παιδιού. ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Παίζουν (αλφαβητικά): Δημήτρης Βιτάλης, Πέτρος Δανάλης, Αμαλία Δόξα, Γιώτα Δουβέα, Μιχάλης Ζιαραγκάλη, Δήμητρα Καλαβρέζου, Κωνσταντίνος Κάππας, Αίγλη Κυριάκου, Βίκυ Λουκάτου, Χριστίνα Παπανδρέου, Ντόνα Πετροπούλου, Νάνσυ Πλαβούκου, Ντιάνα Πουτκαράτζε, Ανδρομάχη Σόμπολα, Αντώνης Σουπιτσής, Γιώργος Σταύρου, Κωνσταντίνος Χατζηθεοδώρου και ο Δημήτρης Πλαβούκος στο ρόλο του Αφηγητή

Φωτογραφία: Ελένη Ρόκου
Μουσική: Βαγγέλης Μακρής
Παραγωγή Hip Hop Smile Festival
Κείμενα – Σκηνοθεσία Δημήτρης Πλαβούκος

Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας Υπεύθυνοι Ομάδας Αποφόρτισης: Μάνος Κασάπης – Βασιλική Κουρόγλου Ομάδα Αποφόρτισης: Δανάη Δάλλα Σταύρος Θαλασσινός Ανδρέας Λύρος Φρόσω Μάνθου Αλέξανδρος Μόσχος Φαίη Μπερνιδάκη Βίκυ Παληαρούτα Μαρία Χαριτοπούλου Ευθύμης Χατζηθεοδώρου

Info
«Βουτιά στο Σκοτάδι» Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο Gagarin 205 Λιοσίων 205, Αθήνα
Για κρατήσεις, Και στο τηλέφωνο 6936769785

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα