Βόλος:Καταγγελία αντιπολιτεύσεων για «πλάτες του επίσημου κράτους» στις παρανομίες του Δήμου

20:02 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για απουσία του επισήμου κράτους δια των θεσμών του στο Βόλο κάνουν λόγω με ανακοίνωσή τους δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Τονίζουν ότι φορείς όπως Αποκεντρωμένη διοίκηση, αστυνομία, υπηρεσίες του δήμου “κωφεύουν” και δεν επιτελούν το έργο τους επιτρέποντας να γίνονται παράνομες πράξεις, όπως το στήσιμο του χωριού του Αί Βασίλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Αφορμή αποτέλεσε η σημερινή απόφαση της δημοτικής αρχής μέσω σημερινή έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου να λάβει απόφαση για εκμίσθωση μέρους του χώρου τη στιγμή που η

Αποκεντρωμένη είχε ήδη απορρίψει τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και ο δήμος είχε προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Την Τετάρτη 30/11/2016 οι λέξεις ευτελισμός πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις και η διαπίστωση όσο και να πειράζει κάποιους αρμόδιους πως, στην Ελλάδα του 2016, στην πόλη που λέγεται Βόλος το επίσημο κράτος δια των θεσμών του απουσιάζει δεν μπορεί να κρύβεται κάτω από το χαλί.

Στις 14.00μμ ενημερωθήκαμε για την διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου η οποία και θα πραγματοποιούνταν 45 λεπτά μετά. Το θέμα της συνεδρίασης παρωδία ήταν η εκ νέου λήψη απόφασης για την εκμίσθωση μέρους της πλατείας Ρ. Φεραίου για τη λειτουργία Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου. Στον Δήμο Βόλου δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω και σπάνε τα ρεκόρ παρανομιών και ξεγυμνώματος των ελεγκτικών μηχανισμών ( που αμέριμνοι παρακολουθούν αποχαυνωμένοι σαν απλοί θεατές). Και γιατί όχι, όταν όπως λέγεται στην καθομιλουμένη βρίσκουν και τα κάνουν…

Πιο συγκεκριμένα, από τις 4/11/2016 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε την ακύρωση (ω έκπληξη ) της απόφασης της ΟΕ (αναρμόδια για τέτοια θέματα) του Δήμου σχετικά με την εκμίσθωση του χώρου. Συγκεκριμένα κρίθηκε παράνομη η εκμίσθωση για εμπορική δραστηριότητα και η μη διεξαγωγή δημοπρασίας.

Προς τι το κατεπείγον της συνεδρίασης; Τώρα το θυμήθηκαν πως ήταν εκτεθειμένοι; Δεν έπρεπε να συνεχίζουν τις εργασίες για το χωριό, μέχρι να λυθεί το θέμα αλλά παρόλα αυτά για μία ακόμη φορά κάνουν την Αποκεντρωμένη αφορμή για κοροϊδία. Ποντάριζαν πως η επιτροπή του άρθρου 152 θα τους δικαίωνε (αλήθεια γιατί τόση σιγουριά) αλλά μετά την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής αυτής βρήκαν τρόπο για μια φτηνή ντρίπλα. Έρχονται την παραμονή να πάρουν μια νέα απόφαση – παρωδία, να λένε ότι έχουν απόφαση που δεν έχει ακυρωθεί. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Αποφάσισαν εκ νέου απευθείας ανάθεση και εκμίσθωση με σκοπό το χωριό να λειτουργήσει με την νέα απόφαση του ΔΣ , η οποία και μέχρι να κριθεί ξανά λογικά παράνομη θα έχουν ολοκληρωθεί όλα. Ο λόγος να υπάρχει μια απόφαση, που μέχρι να ακυρωθεί, θα έχουν γίνει οι γιορτές, θα έχουν κάνει αυτό που ήθελαν και θα λένε πως υπήρχε απόφαση του δήμου που δεν είχε ακυρωθεί.

Τα πράγματα είναι απλά:

Καιρό τώρα οι φορείς του κράτους κωφεύουν. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, με τις «πλάτες» κρατικών φορέων, της αστυνομίας, της αποκεντρωμένης (που θα έπρεπε να κινητοποιήσει τους υπόλοιπους μηχανισμούς για να εφαρμοστεί μια δική της απόφαση), των υπηρεσιών του δήμου στήθηκε ολόκληρη εγκατάσταση σε δημοτικό χώρο χωρίς καμία άδεια. Δεν βλέπει κανείς; Δεν έβλεπαν ένα μήνα τώρα; (Το χωριό έχει στηθεί και έχει πάρει ρεύμα;). Τί ακριβώς αναθέτουν για εκμίσθωση;

Ξέρουν πως παίρνουν μια παράνομη απόφαση γιατί χωρίς δημοπρασία, δεν επιτρέπεται η εμπορική δραστηριότητα

Είναι πρόκληση, ντροπή, ξετσιπωσιά, δείχνει ανυπαρξία κράτους και εξευτελισμό των θεσμών και της νομοθεσίας αυτό που συμβαίνει. Ειδικά η αποκεντρωμένη οφείλει να βγει ανοικτά και να παραδεχτεί πως στην πόλη του Βόλου δεν ισχύουν οι νόμοι και η εφαρμογή τους σε αντίθεση με την υπόλοιπη επικράτεια. Αν δεν θέλει ή αν δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της ας το πει σε όλους αλλά και στα υπουργεία που την εποπτεύουν. Και μετά ας κατεβάσει τα στυλό αφού η κάθε της υπογραφή δεν έχει αξία πλέον μπροστά σε μια δημοτική αρχή που την ευτελίζει και το διατυμπανίζει κιόλας.

ΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΑΣΩΝ

ΓΑΡΓΑΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΜΟΛΟΧΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ

ΣΤΟΪΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ

ΛΑΪΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόλος Καταγγελία, Δήμου,volos katangelia, dimou