Βόλος: Στην αντεπίθεση η Δ/νση Υγείας για το νερό στην Πορταριά

21:41 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα το απόγευμα, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στον «πόλεμο» δηλώσεων, ανακοινώσεων και εγγράφων που έχει ξεσπάσει με την ΔΕΥΑΜΒ για το νερό της Πορταριάς. Μετά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, η Διοίκηση της Επιχείρησης Ύδρευσης, και τις ευθύνες που επέρριψε στην Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας για το γεγονός ότι εδώ και μήνες το νερό στην Πορταριά δεν χλωριώνεται, η Υπηρεσία δίνει στη δημοσιότητα το χρονικό ανταλλαγής εγγράφων για το θέμα.

Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι στις τελευταίες αναλύσεις

που διενήργησε η Διεύθυνση Υγείας, εντοπίστηκε υπερχλωρίωση του νερού στην Πορταριά, με επικίνδυνες συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, επισημαίνοντας ότι για το ζήτημα αυτό, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις η ΔΕΥΑΜΒ, δεδομένου ότι – όπως υποστηρίζει η Επιχείρηση – υποτίθεται ότι δεν γίνεται χλωρίωση στην περιοχή.

Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα νέων δειγματοληψιών που διενήργησε η Διεύθυνση Υγείας μόλις χθες, ενώ αντίθετα, η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχει αποστείλει αποτελέσματα δικών της μετρήσεων παρότι της ζητήθηκε από την Διεύθυνση Υγείας.

Αναφορικά δε, με την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απόστολος Γαλάτης εναντίον, τόσο της προϊσταμένης της Διεύθυνσης, κ. Κολημήτρα, όσο και εναντίον της αντιπεριφερειάρχη, κ. Κολυνδρίνη, στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας αναφέρεται ότι «χαρακτηρισμοί αισχίστου είδους, προσβλητικές προσωπικές εκφράσεις, που θίγουν την αξιοπρέπεια μόνο αυτού που τις λέει, τις αφήνουμε στην κρίση του πολίτη».

Το χρονικό των εγγράφων

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υγείας, από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τα τέλη Μαΐου, δεν είχε κοινοποιηθεί από την ΔΕΥΑΜΒ (υπεύθυνη Ύδρευσης α’ βαθμού) κανένα αποτέλεσμα για την ποιότητα του νερού της Πορταριάς, παρότι, γνωρίζοντας ήδη από τον Οκτώβριο του 2015 το πρόβλημα και όντως απολύτως υπεύθυνη για την αντιμετώπιση του, ήταν υποχρεωμένη να παρακολουθεί το θέμα με δειγματοληψίες, μετρήσεις και κοινοποίηση όλων των αποτελεσμάτων τόσο στους πολίτες όσο και στη Διεύθυνση Υγείας.

Η Υπηρεσία συνεχίζει, λέγοντας πως στις 23 Μαρτίου και ενώ της κοινοποιούνταν αποτελέσματα που αφορούσαν άλλες περιοχές, εκτός της Πορταριάς, ζήτησε εγγράφως (με το υπ αρ 2144 έγγραφο) εξηγήσεις, γιατί δεν γίνονται δειγματοληψίες στο Δ..Δ Πορταριάς και γιατί η ενημέρωση που έχει από τη ΔΕΥΑΜΒ αφορά μόνο σε άλλες περιοχές και όχι στην Πορταριά όπου υπήρχε πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα