Βόλος: Στάση εργασίας και μετάβαση στην Αθήνα από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ

11:52 8/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, να πάρουν μαζικά μέρος στην στάση εργασίας, τη Τρίτη 11 του Οκτώβρη, από τις 08.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα και να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Για

ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία υποτίθεται για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα και στην πραγματικότητα απολύει τους συμβασιούχους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία παρατίθεται ακόμη, η σχετική τροπολογία που λέει τα εξής:

«Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις […] για κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για την καθαριότητα […] παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι την 31.12.2017, λαμβανομένων υπόψη των εγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς […]. Στην ως άνω παράταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών […] η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει του δύο μήνες.»

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, αυτό σημαίνει ότι «η κυβέρνηση με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή όχι μόνο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις, αλλά εξαρτά τη παράταση των συμβάσεων από τις πιστώσεις και τα οικονομικά των δήμων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πετάει έξω και τους διμηνίτες συμβασιούχους.
Δηλαδή εναπόκειται στις δημοτικές αρχές για τους ποιους και πόσους θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Ανοίγουν το δρόμο στους Δημάρχους να κάνουν πελατειακές σχέσεις εκβιάζοντας για το ποιόν θα κρατήσουν και ποιόν θα απολύσουν».

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

«Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι χειρότερη κι από την προηγούμενη τροπολογία που είχε καταθέσει η ίδια κυβέρνηση και που προέβλεπε την αυτοδίκαιη επέκταση των συμβάσεων μέχρι 01.01.2017, χωρίς να συνδέει την επέκταση των συμβάσεων με τις «διαθέσιμες πιστώσεις» και χωρίς να αποκλείει τους διμηνίτες.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το λεγόμενο «αυτόματο κόφτη», που στην κυριολεξία είναι η δαμόκλειος σπάθη για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.
Η κυβέρνηση αντί να ακούσει και να υλοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, υλοποιεί τα αιτήματα των Δημάρχων.
Ο αρμόδιος Υπουργός γνωρίζει πλήρως ότι πολλές δημοτικές αρχές προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και ταυτόχρονα απολύουν εργαζόμενους.
Το ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών καθαριότητας μας αφορούν όλους. Αφορούν καταρχήν τους εργαζόμενους γιατί χάνουν τη δουλειά τους αλλά και τους δημότες γιατί αυτοί θα καλεστούν το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις».

Να σημειωθεί τέλος, πως για τη μετακίνηση των συμβασιούχων υπαλλήλων στην Αθήνα, θα ναυλωθεί λεωφορείο από το Κλαδικό Συνδικάτο. Όσοι θέλουν να μεταβούν, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα
6980926128 -Λίλυ Βλαχοπούλου
6945249192 -Αναστασία Κασιδούλη
6976308203 -Γιάννης Κουτής
6971865334 -Τάσος Πετρόπουλος
6937827120 – Εύη Καρυδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα