Βόλος: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προέβλεψε η Φ. Γεννηματά – Κανένα σχόλιο για Βενιζέλο

21:31 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προέβλεψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας σήμερα το απόγευμα, σε εκδήλωση, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», στο Βόλο, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον κόσμο να ενισχύσει καθοριστικά την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ώστε να μπορέσει να καθορίσει τις εξελίξεις και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές.

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω από το Βόλο είναι αισιόδοξο. Είναι ένα μήνυμα θετικό. Η Ελλάδα

έχει ανάγκη από μία νέα αυτοπεποίθηση και μαζί μπορούμε να δώσουμε λύση στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί γιατί εμείς, η Δημοκρατική παράταξη, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται αυτή την στιγμή, μια εθνική γραμμή και εθνική συνεννόηση για να μπορέσει να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί.

Για να γίνει αυτό – όπως είπε – απαιτείται αλλαγή των συσχετισμών, σήμερα στην κοινωνία και αύριο στη Βουλή, με την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμία αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολιτικά χρεωκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απομακρυνθεί από την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική, αλλά σε καμιά περίπτωση, λύση δεν μπορεί να αποτελεί η παλιννόστηση της δεξιάς που επιχειρεί αυτή την στιγμή η ΝΔ» επισήμανε η κ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του κάλπικου νομίσματος που κράτησαν – όσες φορές κυβέρνησαν – τη χώρα σε ύφεση, δημιούργησαν χρέη, σε αντίθεση – όπως είπε – με την Δημοκρατική Παράταξη που πάντα έκανε το χρέος της απέναντι στη χώρα, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση.

Ας βάλουμε επιτέλους το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Κανένα σχόλιο δεν θέλησε να κάνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά για τις σημερινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ψηφίσει τις τροπολογίες για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες. Ερωτηθείσα σχετικά, Γεννηματά αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής:

«Εγώ θέλω να καλέσω όλα τα στελέχη μας και τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, να δουλέψουμε συλλογικά σε αυτή την κοινή προσπάθεια γιατί είναι χρέος μας να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς. Μακριά από πολιτικές στρατηγικές και επιδιώξεις. Επιτέλους, ας βάλουμε το «εμείς» πάνω από το εγωιστικό και εντελώς αδιέξοδο «εγώ»

Keywords
Τυχαία Θέματα