Βόλος: Κατάθεση στεφάνων από σχολεία στην παραλία

14:13 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οδηγούς, προσκόπους και εκπροσώπους φορέων ξεκίνησαν σήμερα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, που θα κορυφωθούν αύριο, με την παρέλαση, στην παραλία του Βόλου, όπου θα συμμετάσχουν 26 πολιτιστικοί σύλλογοι, 26 σχολεία Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, 16 σχολεία

Β’ Βάθμιας και 10 τμήματα προσκόπων.

Σε δηλώσεις της μετά την κατάθεση στεφάνων, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ζήτησε το μεγαλείο της επιθυμίας του έθνους για απελευθέρωση, να μετουσιωθεί σε μήνυμα εδραίωσης ιδανικών αρχών αξιών, σε μήνυμα διεκδίκηση και ενότητας.

«Σήμερα που ο γεωπολιτικός χάρτης διακυβεύεται και όλα είναι ρευστά, οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας δύναμη και το κίνητρο να διεκδικούν έναν ελεύθερο κόσμο. Αυτή η ημέρα με τη διπλή της σημασία να γίνει έρεισμα εδραίωσης πάνω απ’ όλα συνεργασίας συνεκτικότητας και διεκδίκησης ενός καλύτερου μέλλοντος». Η Αντιπεριφερειάρχης σχετικά ερωτηθείσα για τα μέτρα ασφαλείας, επεσήμανε ότι θα είναι όπως στους προηγούμενους εορτασμούς, δηλαδή χωρίς κιγκλιδώματα και με χαμηλή εξέδρα ορθίων για τους επίσημους δίπλα από τη Σημαία, ενώ εξέδρα θα υπάρχει για τους ανάπηρους πολέμου.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ανέφερε ότι η επέτειος αποτελεί αφορμή για την ενίσχυση της γνώσης και αυτογνωσίας, καθώς αν παρατηρήσουμε, θα έχουμε ασφαλή συμπεράσματα και να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον. «Εύχομαι η αυριανή ημέρα να αποτελέσει ορόσημο για αγώνα προσωπικό και συλλογικό για την ελπίδα και τη συλλογική ανάταση», τόνισε.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος δήλωσε «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε ανθρώπους δεν δίστασαν να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ο άνθρωπος τη ζωή. Θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία, την οποία απολαμβάνουμε εμείς σήμερα».

Τέλος, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε οι μαθητές όλης της Ελλάδας φέρουν ένα βαρύ φορτίου, αυτό τους το εναπόθεσε η ελληνική ιστορία κι είναι η υποχρέωσή τους απέναντι στους Ήρωες του 1821. «Αυτή η υποχρέωση έγκειται στο να συνεχίσουν τον αγώνα με όπλα τα βιβλία και συμμάχους τους καθηγητές τους να προχωρήσουν για μια Ελλάδα πιο δημοκρατική, ελεύθερη, ανεξάρτητη και ευημερούσα», επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα