Βόλος: Και μία γυναίκα «έπεσε» φέτος για τον Σταυρό

19:00 6/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεκατέσσερις συνολικά κολυμβητές έπεσαν σήμερα, στα κρύα νερά του Παγασητικού, για να πιάσουν το Σταυρό, κατά την τελετή Αγιασμού των υδάτων που έγινε στο Βόλο, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιο. Από αυτούς, οι 13 ήταν άντρες, ενώ για πρώτη φορά φέτος, βούτηξε και μία γυναίκα. Το παρών για 21η χρονιά έδωσε δε, και ο Δημήτρης Μεντεκίδης, ο οποίος έχει πιάσει πάρα πολλές φορές τον Σταυρό στο παρελθόν.

Τελικά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον Σταυρό έπιασε ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ,

Λάμπρος Μακρής. Ανάμεσα στους κολυμβητές για πρώτη φορά μια γυναίκα, καθώς και ο Δημήτρης Μεντεκίδης, που φέτος για 21η χρονιά έπεσε στη θάλασσα στον Παγασητικό.

Ο Λάμπρος Μακρής που έπιασε τον Σταυρό στο Βόλο

Πριν την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Γύρω στις 11 το πρωί, πιστοί, κληρικοί, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές έφτασαν με πομπή στην παραλία του Βόλου.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος ανέφερε: «η Βάπτιση του Κυρίου είναι καρπός της απέραντης αγάπης Του προς τον άνθρωπο… Γιορτάζει τα Θεοφάνεια όλη η Εκκλησία μας που ονομάζονται έτσι, γιατί στο γεγονός αυτό έχουμε την φανέρωση του Τριαδικού Θεού. Το μυστήριο αυτό δεν προσεγγίζεται με την λογική, παρά μόνο αν αφήσει ο άνθρωπος την καρδιά του να νιώσει το βάθος της αγάπης της Τριάδος… Ο Θεός γνωρίζει ότι ζούμε σ’ αυτή τη ζωή αντιπαλεύοντας με τα κύματα, προσπαθώντας να βγούμε νικητές. Οι δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα. Μπορεί σήμερα να φαίνονται μεγάλες και ανυπέρβλητες, αλλά εμείς μπορούμε ν’ αντλήσουμε δύναμη και υπομονή, ξέρουμε ότι η ελπίδα μας δεν είναι ιδέες, ιδεολογίες, αφηρημένες σκέψεις, αλλά ο Χριστός. Γι’ αυτό γιορτάζουμε. Και σήμερα που όλη η κτίση αγιάζεται, μαζί της κι εμείς ας κρατήσουμε αυτή τη χαρά της κοινωνίας…».

Keywords
Τυχαία Θέματα