Βόλος: Εντάσεις με αφορμή μη ψήφιση ψηφισμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

14:53 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολλά «γαλλικά» ακούστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή δύο σχέδια ψηφισμάτων που ήλθαν προς ψήφιση. Το ένα είχε καταθέσει η «Δύναμη Βόλου» για τους δασικούς χάρτες και το άλλο η ΛΑΣ για στήριξη του δημάρχου Πατραίων Κ. Πελετίδη.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς δεν δέχθηκε να δώσει το λόγο στον επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Ο κ. Μιτζικός άσκησε κριτική στον κ. Μουλά τονίζοντας ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα κι όπως είπε «αυτά είναι σημαντικά θέματα. Δήμευση περιουσίας» και κάλεσε τους συμβούλους της

πλειοψηφίας να τοποθετηθούν. «Πρέπει να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Δε φοβόμαστε» είπε.

Ο κ. Μουλάς του απάντησε ότι κάνει σόου και σύντομα ρώτησε το σώμα για τα δύο θέματα. Τελικά αποφασίστηκε τα ψηφίσματα να μην τεθούν στη διαδικασία συζήτησης με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και διαμαρτυρίες.
Κατά την έναρξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μουλάς ζήτησε από τους συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και επισήμανε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν γεγονότα του προηγουμένου δημοτικού συμβουλίου που αναβλήθηκε. Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νικ. Καννελής είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Μουλά «Μια που είπατε για την προηγούμενη συνεδρίαση το αίτημα των μελών ήταν να γίνει μια ειδική συνεδρίαση, κι όχι να συζητηθεί εκείνη τη στιγμή. Το σκεπτικό είναι ότι πρέπει να γίνει ένας ανοικτός και δημοκρατικός διάλογος για τον βιολογικό και για τη ΔΕΥΑΜΒ συνολικά» και διερωτήθηκε γιατί ορίζεται η συνεδρίαση μεσημέρι Δευτέρας, μία ημέρα που είναι εργάσιμη. Επίσης ρώτησε αν έχουν προσκληθεί φορείς της πόλης στη συνεδρίαση ή αν θα κάνει η Δ.Α. προσχηματικό διάλογο με τον κ. Μουλά να του απαντά ότι όλα αυτά θα απαντηθούν τη Δευτέρα.
Επίσης θέμα προέκυψε σε επερώτηση που κατέθεσε η νέα δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο». Ο κ. Μουλάς απευθυνόμενος προς τους συμβούλους που συμμετέχουν, τους επισήμανε ότι η κίνηση που συμμετέχουν δεν είναι παράταξη του υπάρχοντος δημοτικού συμβουλίου και να μην το ξανακάνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα