Βόλος: Χρήματα και ένσημα διεκδικούν οι απολυμένοι του Λεβεντέρη

19:11 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα Δικαστήρια, διεκδικώντας την καταβολή χρημάτων από την μονομερή επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να προσφύγουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Λεβεντέρης, στο Βόλο, η οποία ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα, τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας παραγωγής της, στέλνοντας στην ανεργία και τους τελευταίους 15 εργαζόμενους.
Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Απόστολος Τάκος, η εκ περιτροπής εργασία άρχισε να επιβάλλεται στο εργοστάσιο

από το 2012, χωρίς ποτέ να υπάρξει συναίνεση των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να καταθέσουν αγωγή, θεωρώντας την εκ περιτροπής εργασία, καταχρηστική. Η αγωγή θα αφορά, σε πρώτη φάση, τα έτη 2015 και 2016.
Στο μεταξύ, μετά την ανακοίνωση του λουκέτου στο παραγωγικό τμήμα του εργοστασίου, κοινοποιήθηκαν σήμερα, οι απολύσεις σε έξι εργαζόμενους, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα απολυθούν και οι τελευταίοι εννέα. Στο εργοστάσιο θα παραμείνουν τρεις εργαζόμενοι, και συγκεκριμένα, ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και η βοηθός του λογιστηρίου, οι οποίοι θα προχωρήσουν τη διαδικασία της εκκαθάρισης.
Στους απολυθέντες θα καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση, ενώ η Εταιρεία γνωστοποίησε πως προτίθεται να δώσει και έξτρα ποσό 3.500 ευρώ στον καθένα, με την προϋπόθεση ότι θα υπογράψει δήλωση ότι δεν έχει περαιτέρω διεκδικήσεις.
Όπως σημείωσε πάντως, ο κ. Τάκος, στην περίπτωση που συνάδελφοί του υπογράψουν την εν λόγω δήλωση, λαμβάνοντας το παραπάνω ποσό, τότε παραιτούνται αυτόματα από την δικαστική διεκδίκηση χρημάτων, αλλά και ενσήμων που απώλεσαν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της εκ περιτροπής εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα