Βόλος: Μπουλντόζες συνοδεία δημοτικών συμβούλων και πάλι στην Καραμπατζάκη

09:08 24/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μπουλντόζες – και μάλιστα, συνοδεία του ίδιου του ασκούντα χρέη δημάρχου, Θάνου Θεοδώρου και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου – έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους σήμερα το πρωί, στην οδό Καραμπατζάκη, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες που ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας με κόψιμο δέντρων και σπάσιμο πεζοδρομίων. Και αυτή την φορά όμως, συνάντησαν τις αντιδράσεις πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίτερα στο σημείο, αφού από χθες το βράδυ, υπήρχαν σχετικές πληροφορίες ότι η Δημοτική Αρχή θα επιχειρήσει σήμερα, να ξεκινήσει και πάλι τις

εργασίες.

Τελικά, την επανέναρξη των εργασιών σταμάτησε λίγο αργότερα, η Αστυνομία, καλώντας τις δύο πλευρές (Δήμου και πολιτών) να προσφύγουν στην Εισαγγελία για να στηρίξουν τις θέσεις τους και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σημειώνεται ότι στον Εισαγγελέα τελικά πήγαν η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη και ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου.

Παρά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, να σταματήσουν τα έργα μέχρις ότου αποφανθεί το ΣτΕ επί της σχετικής αίτησης που έχουν καταθέσει κάτοικοι της περιοχής, η Δημοτική αρχή εμμένει, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αφορά μόνο στην μεταφύτευση δέντρων και όχι στις υπόλοιπες εργασίες, οι οποίες μπορούν να συνεχιστούν κανονικά. Παράλληλα, για την επανέναρξη των εργασιών επικαλείται απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, για το οποίο ωστόσο, έχει ήδη, κατατεθεί προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από τους κ.κ. Πατσιαντά και Κλημόπουλο ώστε να κηρυχθεί άκυρο λόγω της αποχώρησης της πλειοψηφίας των συμβούλων των μειοψηφιών.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου, το μέλος της Επιτροπής Πολιτών για τον Κραυσίδωνα, κ. Μωραϊτίδης τόνισε πως για μια ακόμη φορά, η Δημοτική Αρχή απέδειξε πως δεν σέβεται ούτε αποφάσεις οργάνων, ούτε εκκρεμοδικίες, ούτε τίποτα. Εξέφρασε δε, την άποψη ότι το ΣτΕ δεν θα κωφεύσει και θα λάβει την σωστή απόφαση για το επίμαχο ζήτημα της μετατροπής του δρόμου, από δρόμο περιπάτου και πνεύμονα πρασίνου σε δρόμο κυκλοφορίας.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι κάτοικοι δεν έχουν αντίρρηση να γίνουν ίσως, κάποιες παρεμβάσεις, αρκεί αυτές να βασίζονται σε όλες τις απαιτούμενες μελέτες.
Να σημειωθεί πως οι πολίτες έχουν συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης σε όλο το πεζοδρομημένο μήκος της Καραμπατζάκη.

Φωτο από Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα