Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια-Βρέθηκε σορός στην παραλία του Καλάμου (video)

06:39 10/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια μέρα βαθιάς οδύνης ξημέρωσε στην Εύβοια όπου οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μετά την θεομηνία που άφησε πίσω της 7 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές. Οι έρευνες των συνεργείων συνεχίζονται ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για σορό που εντοπίστηκε στην παραλία Καλάμου και θα μεταφερθεί στο ΚΑΤ προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση. Σήμερα θα μεταβεί στην Εύβοια και ο πρωθυπουργός, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να ενημερωθεί από τους τοπικούς φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες αγνοείται η τύχη 70χρονου κατοίκου στο Μπούρτζι, μιάς από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές

στο νησί μαζί με τα Πολιτικά, τα Ψαχνά, την Αμφιθέα και το Λευκαντί.

Ο δήμαρχος απέδωσε την καταστροφή στον όγκο της βροχής, σε καθυστερήσεις στην εκτέλεση τεχνικών έργων που είχαν εγκριθεί και στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, ενώ -όπως είπε- είχε ενημερώσει από την Πέμπτη για επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Την ίδια ώρα, νεκρά ζώα και τόνοι φερτών υλικών, ακόμη και κοντέινερς, έφτασαν στους απέναντι παράκτιους Δήμους της Αττικής, όπως στο Δήλεσι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση αποκομιδής. Να κηρυχθεί το Δήλεσι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν και μετρήσεις για την καταλληλότητα του νερού. Στόχος, όπως είπε, να έχουν καθαριστεί οι ακτές τουλάχιστον μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε δηλώσεις του χθες, όπου βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές, επεσήμανε ότι η Πολιτεία αντέδρασε αμέσως κινητοποιώντας όλο τον μηχανισμό, ενώ σημειώνει ότι η πρόβλεψη που είχαν έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες.
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο 112, υπογραμμίζοντας ότι η χρήση του περιείχε μεγαλύτερο ρίσκο από τη μη χρήση, καθώς τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν, εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ καταλόγισαν ολιγωρία και αδράνεια στον κρατικό μηχανισμό.

Σχετικές ειδήσεις: Εύβοια: Στους επτά οι νεκροί από τις πλημμύρες – Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας (video)
Τοπίο καταστροφής στην Εύβοια – Ποιες οι αιτίες – Ο Εθ. Λέκκας εξηγεί στην κάμερα της ΕΡΤ (video)
Νεκρά πουλιά και ερπετά από τη θεομηνία στην Εύβοια ξεβράστηκαν στη Στερεά Ελλάδα (video)
Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της κρίσης στην Εύβοια

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα