Βαγιωνάκη – Μπαλωμενάκης: «Όχι» στην κατάργηση επιδότησης ταχυδρόμησης μέσω ΕΛΤΑ

07:44 21/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) σχετικά με την κατάργηση της ειδικής επιδότησης ταχυδρόμησης μέσω ΕΛΤΑ για τουλάχιστον 30 ιστορικές εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες – όπως η τοπική χανιώτικη εφημερίδα «Αλήθεια» – αλλά και περισσότερα από 220 έντυπα του Περιοδικού Τύπου, κατέθεσαν ως αναφορά οι Βουλευτές Χανίων Β. Βαγιωνάκη και Α. Μπαλωμενάκης προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Ν. Παππά.

Στην επιστολή της η ΕΙΕΤ διαμαρτύρεται

για την απόφαση του Υπουργείου περί κατάργησης της επιδότησης ταχυδρόμησης μέσω ΕΛΤΑ των 400 αντιτύπων ανά έκδοση που ίσχυε για τα έντυπα των Μελών της Ένωσης, ενώ σημειώνει πως η απόφαση πάρθηκε χωρίς διαβούλευση και πιθανά «θα οδηγήσει στο λουκέτο περισσότερες από τριάντα (30) εφημερίδες μέλη της Ε.Ι.Ε.Τ., εφημερίδες που λειτουργούν εδώ και πολλές δεκαετίες και στηρίζονται κυρίως στους συνδρομητές τους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε μακρινές περιοχές ακόμη και εκτός των Νομών τους».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι από το 2011 όλες οι περιφερειακές εφημερίδες «είχαν υποστεί μεγάλο πλήγμα, όταν αναγκάστηκαν να διακινούν μόνο 400 εφημερίδες με την ειδική επιδότηση των ΕΛΤΑ. Κάποιες μάλιστα δεν άντεξαν και αναγκάστηκαν να αναστείλουν την έκδοση τους καθώς ήταν αδύνατον να αντέξουν το επιπλέον οικονομικό βάρος που – και τότε απροειδοποίητα – τους επιβλήθηκε».
«Πολλές από τις εφημερίδες που κατάφεραν να επιβιώσουν από εκείνη τη λαίλαπα θα αναγκαστούν να κλείσουν τώρα αφού είναι οικονομικά αδύνατον να διακινηθούν μέσω των ΕΛΤΑ» προσθέτει η Ένωση στην επιστολή της και καλεί τον Υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση.
Οι βουλευτές Χανίων ασπάζονται την ανησυχία της ΕΙΕΤ ζητώντας από τον Υπουργό την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας και αναμένοντας όλες τις σχετικές ενέργειες καθώς και ενημέρωση γύρω από αυτό το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα