Τρίπολη: Συνέδριο με θέμα την πληροφορική και το εργατικό δίκαιο

12:11 7/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με θέμα συζήτησης, «πληροφορική και εργατικό δίκαιο», πραγματοποιείται σήμερα στην Τρίπολη, το 16ο πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εργατικού Δικαίου και Κοινωνικής Ασφαλίσεως (φωτό).

Το συνέδριο γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και σ’ αυτό, συμμετέχουν αρκετοί δικηγόροι απ’ όλη την Πελοπόννησο.

Ομιλητές είναι κορυφαίοι νομικοί, καθηγητές πανεπιστημίων και δικαστικοί απ’ όλη τη χώρα.

Αναπτύσσονται θέματα που έχουν σχέση με την εισβολή των νέων τεχνολογιών στην κοινωνία και στην εργασία, τις επιπτώσεις

της ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών, τις επιπτώσεις στις συλλογικές εργασιακές σχέσεις, τα θέματα της ψηφιακής εργασίας, τον χρόνο εργασίας στην ψηφιακή εποχή, την ηλεκτρονική απασχόληση των μισθωτών εκτός χρόνου εργασίας, τους κινδύνους για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων απ’ τη χρήση των συστημάτων πληροφορικής, το εργασιακό στρες, τα προσωπικά δεδομένα, τον εργοδοτικό έλεγχο με ηλεκτρονικά τεχνικά μέσα, την κοινωνική ασφάλιση, την ρομποτική και το δίκαιο, τον επανακαθορισμό της εργασιακής σχέσης και άλλα πολλά.

Απ’ τους ομιλητές, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Χρ. Κοσμίδη, Κ.Παπαδημητρίου, Φ. Βέργη, Ο. Ζέλιου, Δ. Ζερδελή, Γ. Σκανδάλη, Κ. Δημαρέλλη, Ευφρ. Μπακιρτζή, Δ. Γούλα, Χρ. Κιούλου, Ν. Πιπιλίγκα, Π. Τσαντίλα, Δ. Λαδά, Δ. Σιδέρη, γ. Λεβέντη, Αγγ. Στεργίου, Μ. Σταμπουλή, Κ. Μαζαράκη και Ι. Κουκιάδη.

Μάλιστα, στην τελετή λήξης, σήμερα το βράδυ, θα γίνει και απονομή τίτλου επιτίμου μέλους στον κορυφαίο καθηγητή, κ. Ι. Κουκιάδη.

Στην τελετή έναρξης, παρευρέθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού και ο Δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Δημήτριος Παυλής.

Το συνέδριο στηρίζει ο δικηγορικός σύλλογος Τρίπολης.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα