Τρίκαλα: Ζωγραφιές παιδιών για τους πρόσφυγες από την Επιτροπή Ειρήνης

19:58 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον διακριτικό τίτλο “Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας” η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων παρουσιάζει την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου την παιδική έκθεση ζωγραφικής, αφιερωμένη φυσικά στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Έργα μαθητών Δημοτικών σχολείων θα εκτεθούν στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, σε μία πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων που -όπως δηλώνουν τα μέλη της- “ανταποκρίνεται στο κοινό πνεύμα

πανελλαδικά, θεωρώντας πως με όλες τις μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας επιλέγουμε την συμβολή στον αγώνα..”. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει απαγγελία ποιήματος της Ουαρσάν Σάιρ, ποιήτριας η οποία γεννήθηκε στην Κένυα, μεγάλωσε στην Αγγλία και τιμήθηκε με το Βραβείο Αφρικανικής Ποίησης από το Πανεπιστήμιο Brunel το 2013, εξηγώντας ποιοι και γιατί φεύγουν από την πατρίδα τους. Θα ακολουθήσει ομιλία από εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης, ψυχαγωγικό πρόγραμμα αλλά και εμφάνιση τμημάτων του Χορευτικού Συλλόγου “Η Τρίκκη” με δημοτικούς χορούς και τραγούδια, καθώς και απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση με έργα ζωγραφικής.

The post Τρίκαλα: Ζωγραφιές παιδιών για τους πρόσφυγες από την Επιτροπή Ειρήνης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα