Τρίκαλα: Κοινά προβλήματα για Επιμελητήριο, εμπόρους και ΕΒΕ

13:48 1/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινή συμπόρευση σε πέντε θέματα αποφάσισαν το Επιμελητήριο Τρικάλων, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκου, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ευάγγελο Αγγελάκη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστο Μπλουγούρα, συμφωνήθηκε μία σειρά παρεμβάσεων σε θέματα που απασχολούν τον Τρικαλινό επιχειρηματικό κόσμο. Ειδικότερα, σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνουν τα ζητήματα της ρύθμισης οφειλών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία έως και 120 δόσεις, το ακατάσχετο

επαγγελματικών λογαριασμών καθώς και η προστασία της επαγγελματικής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Στα παραπάνω θα γίνουν κοινές παρεμβάσεις με σχετικές επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία, όπως και στο θέμα της πώλησης επιχειρηματικών δανείων από τις τράπεζες σε ξένα fund. Τέλος, από τους εκπροσώπους των τριών φορέων τονίστηκε όχι μόνο η ανάγκη πίεσης για τη διατήρηση των υπαρχουσών σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ στα Τρίκαλα, με δεδομένη την πανεπιστημιακή αναδιάρθρωση που επιχειρείται στη Θεσσαλία, αλλά και η προσθήκη νέων που να συνδέονται με την παραγωγική βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα