Τρίκαλα: Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο πρώην “Ατλάντικ”

20:13 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν αργά σήμερα το μεσημέρι στα Τρίκαλα, στο Κέντρο Φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στον πρώην σούπερ μάρκετ “Ατλάντικ”, στην είσοδο της πόλης επί της εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας.

Το πρώτο λεωφορείο αφίχθη λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. μεταφέροντας 31 πρόσφυγες από τον γειτονικό Νομό Καρδίτσας, όπου οι πρόσφυγες παρέμεναν σε ιδιωτικό χώρο επί τέσσερις σχεδόν μήνες. Μέχρι αργά το απόγευμα, στο Κέντρο Φιλοξενίας αφίχθησαν άλλα τέσσερα λεωφορεία

από τον Σκαραμαγκά, μεταφέροντας ωστόσο μικρό αριθμό προσφύγων, που δεν ξεπερνούσε τους 60, λόγω της άρνησής τους να μεταβούν στα Τρίκαλα. Οι πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, παρουσία εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οδηγήθηκαν οργανωμένα και χωρίς προβλήματα στους οικίσκους-κοντέινερ που έχουν στηθεί στον αύλειο χώρο του πρώην σούπερ μάρκετ, αφού προηγούνταν η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους και μιας πρώτης ιατρικής εκτίμησης. Πολύτιμη, για μία ακόμη φορά, ήταν η συνδρομή εθελοντών, πολιτών και μελών Κινημάτων και Συλλογικοτήτων, με την ευθύνη ωστόσο να έχει η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών για την σίτιση και διαμονή των προσφύγων, με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας που αναλαμβάνει τη φύλαξη και του Δήμου Τρικκαίων που συνέδραμε σε θέματα υποδομών του Κέντρου Φιλοξενίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα