Τραμπ: Ισχυρές οι στρατιωτικές επιλογές μας-Β.Κορέα: Στόχος να μην τολμούν να μιλούν γι’αυτές

01:51 16/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα διαμηνύοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν «ισχυρές» στρατιωτικές επιλογές για να αντιμετωπίσουν το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της. Η νέα προειδοποίηση από τον Αμερικανό πρόεδρο διατυπώθηκε λίγο μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ νέου ψηφίσματος όπου αναφερόταν

η «απερίφραστη καταδίκη» της πρόσφατης εκτόξευσης πυραύλου. «Ο τελικός μας στόχος είναι να εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική ισορροπία δυνάμεων με τις ΗΠΑ και να κάνουμε τους κυβερνώντες των ΗΠΑ να μην τολμούν να μιλούν για μια στρατιωτική επιλογή ενάντια στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας» ήταν η απάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το KCNA.

Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ, ενώπιον αρκετών εκατοντάδων μελών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Άντριους κοντά στην Ουάσιγκτον, μιλούσε για «ισχυρές» στρατιωτικές επιλογές.

«Βλέποντας τις δυνατότητές μας, είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι οι πολυάριθμες επιλογές μας δεν είναι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και ισχυρές», δήλωσε.

President Trump speaks at Joint Base Andrews one day after North Korea fired a ballistic missile over Japan pic.twitter.com/P72OEGHD6o

CNN (@CNN) September 15, 2017

Έπειτα από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο Τραμπ τόνισε ότι η Πιονγκγιάνγκ «για μία ακόμη φορά επέδειξε τη πλήρη περιφρόνηση της προς τους γείτονές της και προς ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Χ. Ρ Μακμάστερ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο είχε επιμείνει και αυτός ότι η επιλογή ανάληψης στρατιωτικής δράσης δεν έχει φύγει από το τραπέζι, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι οι ΗΠΑ προσεγγίζουν το όριο του τι οι κυρώσεις και η διπλωματία μπορούν να επιτύχουν αναφορικά με την αποτροπή του εξοπλιστικού προγράμματος της Βόρειας Κόρεας.

«Απερίφραστη καταδίκη» από το Συμβούλιο Ασφαλείας κατά της Πιονγιάνγκ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο» την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα πάνω από την Ιαπωνία, την οποία έκρινε ως μια «πολύ προκλητική» ενέργεια, σε νέο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόκειται για «σκανδαλώδεις ενέργειες», σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας που ζητά από την Πιονγκγιάνγκ να «τις σταματήσει αμέσως».

«Αυτές οι ενέργειες δεν είναι μονάχα μια απειλή για την περιοχή αλλά επίσης για όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ» τονίζεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου.

Μαραθώνιος διπλωματικών επαφών του Ντ. Τραμπ

Μαραθώνιο διπλωματικών επαφών θα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη εβδομάδα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, κάνοντας την αρχή τη Δευτέρα με επαφές με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Ασυμφωνία υπερδυνάμεων για την αντιμετώπιση της νέας πρόκλησης από τη Β. Κορέα (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα