Τοπικές Ειδήσεις 4 Αυγούστου 2020

11:18 4/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος για covid 19 o  δύσκολος χειμώνας είναι μπροστά μας

H παντελής χαλάρωση των μέτρων έφερε το δεύτερο κύμα της επιδημίας του covid 19  τόνισε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ροδόπης Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά «κρατάμε αποστάσεις , φοράμε μάσκες και πλένουμε τακτικά τα χέρια μας» Ο δύσκολος χειμώνας είναι μπροστά μας πρόσθεσε ο κ Χαριτόπουλος το 2 με 3 % αυτών που νοσούν θα νοσηλευτούν  στις ΜΕΘ. Σε ότι αφορά τα συμπτώματα, στους σοβαρά νοσούντες είναι βλάβη στους πνεύμονες, στα νεφρά και στο μυοκάρδιο. Σε ότι αφορά την Ροδόπη σύμφωνα με τον κ Χαριτόπουλο βρίσκεται σε καλό επιδημιολογικό σκόρ  ωστόσο συνέστησε Προσοχή από τους Ροδοπίτες..

Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής  ο Παναγιώτης Χαλαβατζής

Συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνης που προέκυψε μετα τις εκλογές της  26ης Ιουλιου 2020.

Μετά από ψηφοφορία η συνθεση του νέου συμβουλίου εχει ως εξής:

Πρόεδρος Παναγιώτης Χαλβατζής,αντιπρόεδρος Σαδίκ Τσαούς Ιμπραχήμ, γενικος  γραμματέας Χαράλαμπος Ζάικος ταμίας :Δημήτριος Διαμαντόπουλος,κοσμήτορας Παναγιώτης Νεστορίδης, μέλη Βασίλειος μαντενίδης Χριστόδουλος χατζόπουλος, Βασίλειος Αυγουστής και Ιωάννης Μωραϊτης.

Διακόπτονται τα επισκεπτήρια στο γηροκομείο Ξάνθης

Από το γηροκομείο Ξάνθης ανακοινώνεται ότι
βάσει και όσων νέων μέτρων ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή 31 Ιουλίου αναγκαζόμαστε από την Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και την Κυριακή 16 Αυγούστου να ξαναδιακόψουμε τα επισκεπτήρια των συγγενών και φίλων για τους παππούδες και τις γιαγιάδες του Γηροκομείου «της καρδιάς μας». Ειδικότερα το δεύτερο μέτρο ανέφερε τα εξής «Από 1/8 έως τις 15/8 ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία. Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15/8».

Οι συγγενείς των παππούδων και των γιαγιάδων μας που φιλοξενούμε μπορούν να συνεχίσουν να ενημερώνονται και να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2541023114 από τις 10:00πμ έως τις 14:30μμ και από τις 17:00μμ έως τις 18:30μμ.
Επίσης, επαναλαμβάνουμε ότι εάν σε κάποια περίπτωση κριθεί από την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία σε συνεργασία και εισήγηση της ψυχολόγου του ιδρύματος, ότι πρέπει να υπάρχει μεμονωμένη επίσκεψη συγγενή για καθαρά υποστηρικτικούς ψυχολογικούς λόγους σε φιλοξενούμενο ηλικιωμένο, τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί με όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας που τηρούμε.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2541023114.

Ο Δημήτρης Χαρίτου καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει την επιχειρηματικότητα

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στη στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας στην ΑΜ-Θ και ειδικότερα στη Ροδόπη.  Ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή την ενεργοποίηση του Ν. 4608/2019 και συγκεκριμένα του άρθρου 41, που είναι το μόνο υπαρκτό νομοθετικό πλαίσιο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι οι συνέπειες της οικονομικής ύφεσης και της πανδημίας είναι ήδη ορατές και επώδυνες για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ, ενώ η πρόσφατη ρύθμιση για τον συμψηφισμό των οφειλών τους με την χρηματοδότηση του μισθολογικού τους κόστους αφορά ένα πολύ μικρό μέρος των επιχειρήσεων  αυτών.

Την ερώτηση του βουλευτή που κατατέθηκε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνυπογράφουν κι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.-

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Καλοκαίρι με Θέα τη Θάλασσα»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής με τίτλο «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα» για αυριο Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 9 και 30 το πρωί  στην παραλία Αρωγής θα πραγματοποιηθεί agua aerobic  γυμναστική και χορός στη θάλασσα, επίσης αυριο στις 9 το βράδυ στο λιμάνι Φαναρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους emerald  παιζουν οι μουσικοί Εύα Ευθυμίου,Γιώργος Εφραιμίδης, Γιάννης Κερζεβάνης, Μπάμπης Συκάκης, Δημήτηρς Κούρκουλο

Δεύτερη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 η Γεωργία Γκουτσίδου Σερμάκη

Σπουδαία παρουσία και δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στην Λάρισα για την Γεωργία Γκουτσίδου-Σερμάκη.

Η 17χρονη Κομοτηναία πρωταθλήτρια του ΠΑΣ Ρήσσος Κομοτηνής μετά απο έναν εξαιρετικό προκριματικό το πρωί συνέχισε ακόμα πιο εντυπωσιακά στον απογευματινο τελικό των 100μέτρων με εμπόδια και με χρόνο 14,98 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο! Πίσω μόνο απο την Ελιμπιόνα Ζενέγια της Ρόδου που τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 14,37,

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο την Κυριακή 2 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις:

(304) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:(120) στην Αττική,(34) στο Νότιο Αιγαίο,(24) στην Κρήτη,(20) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,(19) στη Στερεά Ελλάδα,(18) στη Θεσσαλονίκη,(15) στα Ιόνια Νησιά,(13) στην Κεντρική Μακεδονία,(12) στη Θεσσαλία,(12) στο Βόρειο Αιγαίο,(8) στην Ήπειρο,(4) στη Δυτική Ελλάδα,(4) στην Πελοπόννησο και    (1) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την 1 Αυγούστου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (615) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.

(6) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), ενώ συνελήφθησαν (2) άτομα.

Σημειώνεται ότι από (1 Αυγούστου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (27) σχετικές παραβάσεις.

(7) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (500 ευρώ).

Από (1 Αυγούστου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (8) σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εκλογες, ψηφοφορία, κοκ, συριζα, βουλη, καλοκαιρι, λαρισα, ert, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αιγαιο, μετρο, καθαρα δευτερα, κρητη, θεσσαλονικη, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, ελλαδα, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, βουλευτες, πνευμονες, αδεια, βηχας, γηροκομειο, θαλασσα, θρακη, ιατρικη, ιονια, νησια, πλαισιο, τηλεφωνο, χορος, αττικη, ατομο, βραδυ, βρισκεται, γεωργια, δευτερο, δευτερα, δηλωση, διευκρινηση, δυτικη μακεδονια, δυτικη ελλαδα, δυτικη, ευα, ευρω, υπαρχει, ευθυμιου, ζητα, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, υφυπουργος, θεα, θεσσαλια, ιονια νησια, κυβερνηση, κυμα, κινηση, μακεδονια, μικρο, μπορειτε, νεφρα, νοσοκομεια, πρωι, ραντεβου, ρυθμιση, συγκεκριμενα, σωμα, συμπτωματα, φορα, χριστοδουλος, ψηφοφορία, ιωαννης, κωνσταντινος, δημητρης, εφαρμογη, εφραιμιδης, ηπειρο, χωρα, κυριακη, μπροστα, νοσοκομειο, υγειας, χειμωνας, χερια