Το ξέσπασμα του Χρήστου Κοράκη στον αέρα της ΕΡΤ Σερρών

16:48 18/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κεντρικό θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια των Σερρών κι όχι μόνο είναι το.. ξέσπασμα του Χρήστου Κοράκη στη χθεσινή αθλητική της ΕΡΤ Σερρών.

Ο ισχυρός διοικητικός άνδρας του Πανσερραϊκού απάντησε στην επιστολή των παλαιμάχων του Συλλόγου που είχε την υπογραφή του Γιώργου Τσιφούτη κι είχε έντονο διάλογο με τον πρόεδρο των παλαιμάχων Τάκη Βάβαλη στον αέρα της αθλητικής εκπομπής της ΕΡΤ Σερρών.

Ο Χρήστος Κοράκης παραδέχτηκε ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από την έως τώρα πορεία, όμως εξέφρασε την απορία, γιατί

δεν εξέδωσαν μία ανακοίνωση στήριξης οι βετεράνοι 3,5 χρόνια. Μάλιστα, υποστήριξε ότι κάποιοι έβαλαν τον Τσιφούτη να προχωρήσει στην έκδοση αυτής της επιστολής και εκτός εαυτού είπε:

«Δε νομίζω ότι η ανακοίνωση αυτή είναι απόφαση όλων των παλαιμάχων. Δε νομίζω να σκέφτονται με αυτό το «κοντό» μυαλό όλοι οι παλαίμαχοι του Πανσερραϊκού. Αρκετοί διαφωνούσαν, αλλά κάποιοι αποφάσισαν να βγάλουν αυτή την επιστολή ως παλαίμαχοι. Κάποιοι φαίνεται ότι δεν αγαπάνε τον Πανσερραϊκό ή έχουν συμφέροντα ή κέρδη. Ο Γιώργος Τσιφούτης είναι από τους ανθρώπους που πήραν πολλά χρήματα από τον Πανσερραϊκό και τα έχει στείλει στην Ελβετία. Δεν χρειάζεται να σας πω κάτι παραπάνω. Οι παλαίμαχοι εδώ και 3,5 χρόνια δεν έβγαλαν ποτέ μια ανακοίνωση να βοηθήσουν τον Πανσερραϊκό, ποτέ. Μια φορά βρήκαν τον Πανσερραϊκό να αιμορραγεί αυτή τη στιγμή, να είναι σε μία δύσκολη χρονιά που καταρρέει όλο το πρωτάθλημα της Football League και αντί να βοηθήσουν, βγάζουν χολή για τον Πανσερραϊκό. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Αν του έμεινε κάτι, προσπαθούν να το καταστρέψουν με τις δηλώσεις αυτές. Όταν θέλουμε να βοηθήσουμε μία ομάδα, είμαστε κοντά. Γιατί ο κύριος Τσιφούτης, ο Κολοκοτρώνης των Σερρών, μας είπε ότι διώξαμε τους ανθρώπους του Πανσερραϊκού. Είπε, άλλωστε, ότι όταν ανέβηκε από τη Γ’ στη Β’ Εθνική ο Πανσερραϊκός έκαναν την απελευθέρωση των Σερρών. Αυτό εννοώ Κολοκοτρώνης. Όταν ανεβήκαμε, πανηγύριζαν όλοι γιατί το πρωτάθλημα είχε πολλές ιστορικές ομάδες εκείνη τη χρονιά, όπως ο Άρης, η Καβάλα, η Δράμα και ήταν ένα πρωτάθλημα πιο δύσκολο από το φετινό. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβεις, γιατί πανηγυρίζαμε τότε. Είχαμε 30 ντέρμπι. Εγώ μίλησα με τον Γιώργο Πανταζή και μου είπε ότι ως παλαίμαχοι τον πλησίασαν για να φέρουν σε επαφή τον νέο Πανσερραϊκό με τους παλαιμάχους. Για μένα σε μία δύσκολη κατάσταση θα πρέπει να έρθουν κάποιοι να βοηθήσουν εθελοντικά, αυτοί που ευεργετήθηκαν από την ομάδα. Εγώ του είπα ότι δεν μπορούσαμε να του δώσουμε πολλά χρήματα, ίσα να καλύπτονται τα έξοδά του. Του είπαμε για 500 ευρώ και δεν δέχτηκε, έφυγε. Αυτοί που είναι παλαίμαχοι δεν θέλουν να βοηθήσουν λίγο; Οι ποδοσφαιριστές σήμερα παίζουν για 500 ευρώ, όχι για εκατομμύρια ευρώ».

Σχετικά με το ερώτημα των παλαιμάχων ποιοι οργανώνουν τον Πανσερραϊκό και ποια η φιλοσοφία της ομάδας, είπε:

«Η φιλοσοφία δεν μπόρεσε να οργανωθεί και να σχεδιαστεί. Όπως ξέρετε το καλοκαίρι κάναμε τρεις μήνες να φέρουμε κάποιον στην ομάδα. Δεν βρέθηκε αυτή η λύση. Πού ήταν ο Γιώργος Τσιφούτης το καλοκαίρι να έρθει; Όταν άκουγε για επενδυτές… Γιατί δεν ήρθαν το καλοκαίρι αυτοί οι ευεργέτες να βοηθήσουν τον Πανσερραϊκό; Ο Γερμανός, ο Αμερικάνος, ο Γάλλος, ο Βέλγος, τους πλησιάσαμε εμείς; Γιατί δεν ήρθαν να χτυπήσουν την πόρτα και να πουν, εδώ είμαστε εμείς. Ή να αναλάβουν την ομάδα και να την τρέξουν καλύτερα. Ούτε πέρυσι το καλοκαίρι ήρθαν όταν ψάχναμε λεφτά και ήρθε ο Λευτέρης Ανδρέου που έβαλε τα χρήματά του, ούτε το καλοκαίρι του 2016 ήρθαν. Αν δεν ήταν ο Ανδρέου δεν θα γινόταν η ΠΑΕ. Ήρθε ο Μάκης Κατσαβάκης πήρε 5.000 ευρώ και ζητούσε με αγωγή για 20.000. Ήρθε ο γιος του, Νίκος Κατσαβάκης εθελοντικά να μας βοηθήσει τη φετινή περίοδο. 22 ποδοσφαιριστές δεν ήθελαν τον Κατσαβάκη, είχαν χαλάσει τα αποδυτήρια και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα δημιουργήθηκε σύγχυση. Κάποιοι ευεργετήθηκαν, πήραν χρήματα πολλά. Τώρα που αιμορραγεί η ομάδα, προσπαθούν να της κάνουν κακό. Οι μόνοι που βοηθούν είναι οι οργανωμένοι. Λένε για τον Δημητρίου ότι πληρώθηκε με διαρκείας. Πληρώθηκε κανονικά, ένας μήνας έλειπε που είχαμε οικονομικά προβλήματα. Δεν μπορείς να βγάλεις τέτοια κακία. Να ξέρει ο κόσμος με ποιους έχουν να κάνουν. Εμείς εκτιμούμε αυτούς που αγαπούν τον Πανσερραϊκό. Η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Το καλοκαίρι δεν θα κατεβάζαμε την ομάδα, τη φτιάξαμε την τελευταία στιγμή. Για ποιο σχεδιασμό να μιλήσουμε; Από τα επτά ματς τα τέσσερα ήταν με ΟΦΗ, Άρη, Λαμία, Απόλλωνα. Οι ομάδες που είναι πάνω έχουν διαφορά μεγάλη με τους υπόλοιπους».

Για τις αποδοκιμασίες προς τον Διλμπέρη:

«Όλοι νιώθουμε δύσκολα. Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα είναι λίγο καλύτερο, να προχωρήσουμε και να μη χάσουμε την ηρεμία μας. Τα παιδιά είναι απογοητευμένα και πρέπει να τα εμψυχώσουμε για να μπορέσουν να συνεχίσουν. Αν τους κόψουμε το κεφάλι, τους καταστρέψαμε. Και παιδιά που παίρνουν 500 ευρώ».

Για τη δήλωση Τσιφούτη να σταματήσουν τη λειτουργία της ομάδας (αν συνεχίσει να λειτουργεί έτσι) μέχρι να βρεθούν κάποιοι να την τρέξουν:

«Αν μπορεί να την πάει την ομάδα από την Πλατεία Ελευθερίας ως το Δημαρχείο, θα του βγάλω το καπέλο. Να έρθει να την πάρει τώρα. Κάποιος τον έβαλε τον Τσιφούτη να τα πει αυτά. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Είναι παλιός παίκτης του Πανσερραϊκού που πουλάει την ομάδα ο Τσιφούτης. Μετά από 3,5 χρόνια μια φορά δεν ήρθε να βοηθήσει. Ρίξτε τις μάσκες. Από κανέναν δεν παίρνουμε βοήθεια πέρα από 10 φιλάθλους».

Για το ποιοι έβαλαν, όπως υποστήριξε, τον Τσιφούτη να βγάλει ανακοίνωση:

«Δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί ξαφνικά όταν κάποιος θέλει να βοηθήσει την ομάδα, να βγάζει χολή όταν αυτή είναι πληγωμένη».

Από την πρόσφατη εκδήλωση των παλαιμάχων με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Άκη Τρέντσιο και τους Τάκη Βάβαλη και Γιώργο Τσιφούτη

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη στην εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος των παλαιμάχων, Τάκης Βάβαλης, ο οποίος είπε ότι:

«Ο Γιώργος Τσιφούτης μου είπε ότι η επιστολή αυτή δεν έγινε γιατί απαξιώνουμε εσάς, έγινε για να ταρακουνηθεί η ομάδα και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Αυτές που είχαμε το καλοκαίρι. Εκεί που λέει «να παρατήσετε την ομάδα» έγινε ένα λάθος. Ήταν εν βρασμώ ψυχής, γιατί είπε ο σπίκερ κάτι και μείωσε τον Πανσερραϊκό και εκεί πάνω έγραψε ο Τσιφούτης την επιστολή.

Κοράκης: Εγώ λέω γιατί ο Τσιφούτης 3.5 χρόνια τώρα δεν έκανε μια επιστολή στήριξης..

Βάβαλης: Χρήστο(Κοράκης) αυτό μην το συνεχίζεις αυτό που λες για τους παλαίμαχους, γιατί θα είναι εις βάρος σου. Γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι θέλουμε να δώσουμε βοήθεια, αλλά εσείς μας απαξιώσατε. Ούτε τη γνώμη μας δεν ζητήσατε».

Κοράκης: έχετε υποχρέωση να είστε δίπλα στον Πανσερραϊκό.

Βάβαλης: Εμείς είμαστε δίπλα και τα διαρκείας μας πήραμε… εσείς μας απαξιώσατε

Κοράκης: «Αφού ζητούσατε από 3.000 ευρώ όλοι. Όσοι γράφει μέσα ζητούσαν 3.000

ευρώ».

Βάβαλης: Σε παρακαλώ μην τα λες αυτά τα πράγματα. Τον Κατσαβάκη τον διώξατε με το παραμικρό και τον Διλμπέρη τον στηρίζεις εσύ παρότι έχουμε να βάλουμε γκολ 10 αγωνιστικές».

Κοράκης: «Πέρυσι ο Κατσαβάκης είχε ένα εκατομμύριο μπάτζετ. Οι απαιτήσεις ήταν διαφορετικές. Φέτος έχουμε απαιτήσεις από παίκτες που παίρνουν 500 ευρώ. Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές. Δεν λέω ότι πάμε καλά, αλλά αυτοί που πήραν λεφτά από τον Πανσερραϊκό δεν ήρθαν να βοηθήσουν. Όλοι ήρθαν για να πάρουν χρήματα».

Βάβαλης: «Εσύ δεν ζήτησες βοήθεια, γιατί τα ξέρετε όλα…».

Κοράκης: «Δεν ντρέπεσαι λίγο; Αυτοί που τα γράφουν να ντρέπονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα