Το ξένο ντοκιμαντέρ «Ζώντας σε φαβέλες» στην ΕΡΤ2

04:55 30/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tο ξένο ωριαίο ντοκιμαντέρ «Ζώντας σε φαβέλες» (Living in slums), παραγωγής Ελβετίας 2007, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στις 16:30.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μια πόλη έξι εκατομμυρίων κατοίκων, το 20% των οποίων ζει σε παραγκουπόλεις, τις λεγόμενες φαβέλες. Υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 700 και απλώνονται στους λόφους γύρω από την πόλη. Πολλές απ’ αυτές τις φτωχογειτονιές κυριαρχούνται από ένοπλους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι ελέγχουν τις εισόδους σ’ αυτές τις κοινότητες. Η αστυνομία, σποραδικά, κάνει

εφόδους για να αντιμετωπίσει τους εμπόρους ναρκωτικών, προκαλώντας ανταλλαγή πυροβολισμών, όπου αθώοι περαστικοί πέφτουν θύματα από τις αδέσποτες σφαίρες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων στις φαβέλες είναι έντιμοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ζουν εκεί, επειδή είναι φτηνά και πλησίον στη δουλειά τους. Τα μέσα ενημέρωσης, όμως, περιγράφουν μια διεφθαρμένη εικόνα των κατοίκων στις παραγκουπόλεις.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία οκτώ ατόμων που ζουν στις φαβέλες πάνω από την Κοπακαμπάνα και οι οποίοι εξιστορούν πώς έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, ζώντας μια καλή ζωή σ’ αυτές τις φτωχογειτονιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα