Το θρίλερ «Misery» έως τις 10 Ιουνίου στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

11:02 5/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θρίλερ «Misery», που βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του Στίβεν Κιγκ, συνεχίζεται έως την Κυριακή 10 Ιουνίου, στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά.

Η κινηματογραφική εκδοχή του «Misery» γυρίστηκε το 1990 με πρωταγωνιστές τον Τζέιμς Κάαν και την Κάθι Μπέιτς, που πήρε Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στη συγκεκριμένη ταινία.


Στο «Misery»

παρακολουθούμε την ιστορία του επιτυχημένου συγγραφέα Πολ Σέλντον, ο οποίος ύστερα από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα, σώζεται από τη «Νούμερο 1» θαυμάστριά του Άνι Γουίλκς, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει παγιδευμένος στο σπίτι της. Ενώ αναρρώνει, η Ανι διαβάζει κρυφά το χειρόγραφο με το καινούριο του μυθιστόρημα, όπου ανακαλύπτει με οργή ότι ο Πολ έχει «σκοτώσει» την αγαπημένη της ηρωίδα, τη Misery. Ως εκ τούτου, τον εξαναγκάζει να γράψει ένα νέο βιβλίο όπου η Misery «επανέρχεται στη ζωή». Εκείνη τη στιγμή ο Πολ συνειδητοποιεί την παραφροσύνη της Άνι, καθώς και το ότι δεν έχει καμία πρόθεση να τον απελευθερώσει ποτέ. Η συμπεριφορά της τον οδηγεί στο σημείο να ξεκινήσει να γράφει το βιβλίο, ωσάν να εξαρτάται η ζωή του από το πότε θα το τελειώσει. Και πράγματι έτσι είναι. Εάν ο Πολ δεν καταφέρει να τηρήσει τις προθεσμίες που του έχει βάλει η Άνι, βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο.

Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Καραμπέτσης

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία, δραματολογική επεξεργασία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά, κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος
Κινησιολογική επιμέλεια: Φρόσω Κορρού
Φωτισμός: Αλέκος Γιάνναρος
Ηχητικός σχεδιασμός: Κατερίνα Βάμβα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Ζέρβα
Βοηθός σκηνογράφου, ενδυματολόγου: Θρασύβουλος Καλαϊτζίδης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων έως 10 Ιουνίου:
Σάββατο: 20:30, Κυριακή: 20:00
Διάρκεια παράστασης: 140΄
Τιμές εισιτηρίων: 12 € για όλες τις ημέρες

Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια
Tηλ. 210 7223010

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα