Το τέλος του «ταξιδιού», η αρχή του… «ονείρου»

20:45 20/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Δημοτικό στάδιο Σπάτων ολοκληρώθηκε το φετινό «μαγικό» ταξίδι της Ελπίδας Σκουτάρεως στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Η Ελπίδα Σκουτάρεως αν κι έχασε 1-0 στον μεγάλο τελικό από τον Ηρόδοτο μετράει τα κέρδη της από αυτήν τη διοργάνωση και αυτά είναι πολλά. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα έβαλε στο λεξιλόγιο της την Ελπίδα Σκουτάρεως που έγινε γνωστή σε όλη τη χώρα, η ιστορία του Σερραϊκού ποδοσφαίρου «έγραψε» ότι μία ομάδα του Νομού Σερρών αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος (η πρώτη που το κατάφερε αυτό)

και φυσικά η Ελπίδα Σκουτάρεως κέρδισε με το σπαθί της ένα εισιτήριο για το επόμενο πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορίας. Μάλιστα με την πορεία της στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος η ομάδα έδειξε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να αφήσει το στίγμα της και να διακριθεί και στη Γ Εθνική κατηγορία.

«Κούραση από τους τέσσερις τελικούς»

Ο προπονητής της Ελπίδας Σκουτάρεως Ηλίας Εγγονίδης μίλησε μετά τον αγώνα στην ΕΡΤ Σερρών: «Ο αγώνα ήταν πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου με πολύ κόσμο στο γήπεδο και το χάρηκαν και οι δύο ομάδες. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα κρίθηκε στην κούραση που είχαμε ως ομάδα αφού τις τελευταίες δέκα μέρες ουσιαστικά παίξαμε τέσσερις τελικούς και στο γρήγορο γκολ του Ηροδότου. Δεν είχαμε τη φρεσκάδα από τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια που δώσαμε και το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν στον τελικό. Για εμάς παραμένει πολύ σημαντική η νίκη μας κόντρα στο Κερατσίνι που πετύχαμε δύο στόχους».

Η χαρακτηριστική σέλφι μετά το τέλος του τελικού

Το μήνυμα της Ελπίδας Σκουτάρεως

Μετά το τέλος του τελικού η διοίκηση της Ελπίδας Σκουτάρεως έστειλε το δικό της μήνυμα με ανάρτηση της στο Facebook:

«Κάποιοι χαρήκαν και κάποιοι άλλοι στεναχωρηθήκανε. Ευχαριστούμε αυτούς που στεναχωρηθήκανε και όλους αυτούς που ήταν κοντά μας σε όλο αυτό το ταξίδι….

» ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ » ΜΟΝΟ….Φτάσαμε ως το τέλος και πέσαμε με το κεφάλι ψηλά….
Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για το βροντερό παρών….Έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα χάρη στη μεγάλη προσπάθεια και τον μεγάλο αυτό άθλο που πραγματοποιήσαμε…
Γ’ Εθνική ερχόμαστε….»

Στο γήπεδο Αλβέρτης και Τριτσώνης

Τον τελικό παρακολούθησαν από την εξέδρα του γηπέδου των Σπάτων ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ Σταύρος Τριτσώνης.

Το φιλμ του αγώνα:

7ο ΓΚΟΛ! 1-0! Μετά από σέντρα του Κοιλιάρα, ο Μπερνιδάκης μέσα από την μικρή περιοχή με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

16ο Σουτ του Φραγκουλάκη από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Νικολούδης

32ο Μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Γεωργιάδη, ο Πασχαλούδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκόγκας δεν πρόλαβε να μπει στην φάση με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μαζεύει τη μπάλα.

39ο Ο Μυλωνάς έκανε το σουτ, ο Νικολούδης απέκρουσε τη μπάλα.

42ο Σουτ του Κοιλιάρα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα άουτ.

44ο Ωραία προσπάθεια του Κοιλιάρα, την τελευταία στιγμή ο Κωφοκώτσιος απομάκρυνε μετά από σουτ του Μπερνιδάκη.

Οι παίκτες της Ελπίδας Σκουτάρεως πάνε να παραλάβουν τα μετάλλια τους και αποθεώνονται από τους κυπελλούχους

48ο Δυνατό σουτ του Κοιλιάρα, μπλόκαρε ο Νικολούδης.

57ο Ωραίο σουτ του Κεχαγιά, μπλόκαρε ο Λουτριώτης

73ο Ο Φραγκουλάκης βρέθηκε απέναντι από τον Νικολούδη, ο τερματοφύλακας του Σκουτάρεως μπλόκαρε την μπάλα.

74ο Μακρινό σουτ από τον Ζαχαριά, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να είναι εκτός θέσης, η μπάλα όμως πέρασε άουτ δίπλα από το δοκάρι του Κρητικού τερματοφύλακα.

Ο Ηρόδοτος κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος για το 2017

ΗΡΟΔΟΤΟΣ(Λ.Βασιλειάδης): Λουτριώτης, Μπαλάφας, Κανδηλάκης, Κεφαλούκος, Προβυδάκης, Μωραΐτης(86ο Φράγκος), Κοιλιάρας, Αχιλλέως, Μυλωνάς(66ο Μπάμπης), Φραγκουλάκης, Μπερνιδάκης(78ο Γαρεφαλλάκης)

ΕΛΠΙΔΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ(Η.Εγγονίδης): Νικολούδης, Παπαδόπουλος, Κουτζαβασίλης, Κωφοκώτσιος, Πασχαλούδης, Μουσικάκης, Κεχαγιάς, Ουζούνογλου(63ο Αγγελακάς), Γκόγκας, Τάντιτς(75ο Αντωνογλούδης), Γεωργιάδης(55ο Ζαχαριάς)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαμούρης(Πειραιά) ΒΟΗΘΟΙ: Λυμπερόπουλος, Σαμοϊλης(Αθηνών) Κίτρινες: Κανδηλάκης, Mωραϊτης, Φραγκουλάκης, Γαρεφαλλάκης-Γεωργιάδης, Κουτζαβασίλης

Keywords
Τυχαία Θέματα